Haberler

Fabrika Gibi Meslek Edindirme Kursu

Güncelleme:

Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçe Belediyesi Kültür Müdürlüğünce düzenlenen 24 farklı meslek edindirme ve hobi kurslarına 17 merkezde 1250 kişi katılıyor.

Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçe Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce düzenlenen 24 farklı meslek edindirme ve hobi kurslarına 17 merkezde 1250 kişi katılıyor.

Muratpaşa Kaymakamlığı Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Meslek Edindirme ve Hobi kurslarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın "Muratpaşa'da spor ve sanat faaliyetleri giderek artacak" açıklamasının ardından yeni kurs merkezleri faaliyete giriyor. Bu yıl düzenlenen 24 farklı meslek edindirme ve hobi kursuna 17 merkezde 1250 kursiyer katılıyor. Yeni açılacak olan kurslarla birlikte bu yıl katılımın 1500 dolayında olması bekleniyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Değirmenönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen kursları ziyaret etti. Takı, Resim, Heykel, Seramik, Rölyef, Sabun, Mum ve Ahçılık Kursları'nı ziyaret eden Başkan Uysal, yapılan çalışmalar hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü önümüzdeki ay Değirmenönü ve Tek Kapılı Han'da Enstrüman ile Koro kurslarını açacak. Kaleiçi Dernekleri ve esnafın talebi doğrultusunda Tek Kapılı Han'da da servis elemanı yetiştirme ile ilgili kurs açılması için hazırlıklarını sürdürüyor.

ÜRÜNLERİN SATIŞI İÇİN ÇARŞI OLUŞTURALACAK

Muratpaşa'da hobi kurslarına katılan vatandaşların yaptıkları ürünlerin satışını yapabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ümit Uysal, "Seyahat acentalarıyla görüşmeler yapıyoruz. Kursiyerlerimizin yaptıkları ürünleri Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistlere de satmaları için bir çarşı oluşturacağız. Seyahat acentalarıyla birlikte proje çalışması yapıyoruz. Önümüzdeki yıl kurs merkezlerimizin sayısını arttırarak yaklaşık 2 bin kişinin katılmasını sağlayacağız. Muratpaşa'da kültür ve sanat faaliyetlerini arttıracağız"diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title