Haberler

F1 Tarihine Damga Vurdu

Güncelleme:

Formula 1'de 2014 yılı geride kalırken, Mercedes AMG Petronas rakiplerine büyük üstünlük kurdu.

2014 yılı Formula 1 sezonu geride kalırken, ilk markalar şampiyonluğuna imza atan Mercedes AMG Petronas, 65 yıllık F1 tarihine damgasını vurdu. 1950 yılından beri Formula 1 adı ile düzenlenen, kökenleri 1920'li yıllara dayanan bu serüvenin gelmiş geçmiş en göz alıcı başarı senaryosu bu yıl Mercedes AMG Petronas tarafından yazıldı.
Mercedes AMG Petronas Pilotları Podyumun Değişmez Sahipleri Oldu
Lewis Hamilton, mücadele ettiği 19 yarışın 11'inde damalı bayrağa ilk sırada ulaşırken Nico Rosberg de sezon boyunca 5 kez birincilik kazandı.

Toplamda 19 yarışın 16'sında birinci olmayı başaran Mercedes AMG Petronas'ın en yakın rakibi ise 3 yarışta birincilik almayı başarabildi. 16 yarış ile Formula 1 tarihinin bir sezonda en fazla yarış kazanan markası Mercedes AMG Petronas, bu inanılmaz performansla tarihe adını büyük harfler ile yazdırmayı başardı.

Sezon boyunca 16 kez podyum gören Lewis Hamilton, sadece üç mücadelede yarış dışı kaldığı için podyuma çıkamadı. İngiliz pilot, 11 birinciliğin yanı sıra 3 kez ikinci ve 2 kez üçüncü olmayı başardı. 15 podyumla takım arkadaşını takip eden Nico Rosberg ise 5 kez ilk sırada yarışı tamamlarken, 10 kez de ikinci oldu. Hamilton sezon sonunda toplam 384 puan alırken, Nico Rosberg de 317'ye ulaştı.

Pole pozisyonu mücadelesinde de rakiplerine fark atan Mercedes AMG Petronas, Avusturya Grand Prix'i dışında kalan 18 yarışa ilk sırada başladı. Nico Rosberg 11 yarışta birinci sırada başlarken, Lewis Hamilton da 5 pole pozisyonu ile onu takip etti.

Mercedes AMG Petronas 12 yarışta en hızlı tura imza atarak gücünü bu alanda da gösterdi.
Bütün Sezon En Önde Mercedes AMG Petronas Vardı
Sezon boyunca geçilen 1.147 turun %86.2'sini önde götürmeyi başaran Mercedes AMG pilotlarından Lewis Hamilton, 495 turu ve Nico Rosberg de 483 turu ilk sırada tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lewis Hamilton Nico Rosberg Formula 1 Mercedes Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title