Haberler

F-16'ların Ateşiyle Yaralanan Şahin: Tek Gayem, Yurdumu Alçaklara Uğratmamak

Geçen 15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişimi sırasında Kazan'daki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanarak sivil vatandaşı, TBMM'yi, polisleri ve kamu binalarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken, açılan ateş ilçe halkından 9 kişi şehit oldu, 82 kişi de yaralandı.

Geçen 15 Temmuz gecesi kalkışılan darbe girişimi sırasında Kazan'daki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanarak sivil vatandaşı, TBMM'yi, polisleri ve kamu binalarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken, açılan ateş ilçe halkından 9 kişi şehit oldu, 82 kişi de yaralandı. O yaralılardan biri olan 23 yaşındaki Sefa Gündoğdu. Bacağına isabet eden üç kurşun ve şarapnel parçalarına aldırış etmeden Kazan Belediyesi önünde demokrasi nöbeti tutan kalabalığa destek verdi. Gündoğdu, "Tek gayem, yurdumu alçaklara uğratmamak" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN 'SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI ÜZERİNE"

Koltuk değneği ile meydanlara çıkan Sefa Gündoğdu, kalabalıkta büyük moral etkisi yarattı. Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Evde hasta yatıyordum. Camilerden verilen salaları duyunca sordum, darbe olduğunu söylediler. Ardından televizyonu açtım, Cumhurbaşkanımızın 'sokağa çıkın' çağrısı üzerine 18 yaşındaki kardeşim Hasan Hüseyin ile belediyenin öüne geldik. Baktım kalabalık otobüslerle Akıncı Üssü'ne gidiyorlar, sokağa çıktık. Kardeşimle bindik otobüse, oraya gittik. Bir şey olursa diye kardeşimi kalabalığın gerisinde bırakıp, ben ön taraflara geçtim. Sonra bunlar oldu işte. Bugün olsun, bir daha giderim tabi ki. Tek gayem, yurduma alçaklara uğratmamaktır."

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğdu Politika Güncel Haberler

title