Haberler

Ezine Çayı'nda Su Samuru ve Kara Leylek Görüntülendi

Kastamonu'nun Abana ilçesindeki Ezine Çayı'nda nadir rastlanan su samuru ve kara leylek görüntülendi.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi araştırma görevlisi Özkan Evcin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çay yatağındaki su samuru popülasyonunu incelemek amacıyla farklı noktalara foto kapan yerleştirdiklerini söyledi.

Kameranın görüş açısına su samuru ve kara leylek takıldığını anlatan Evcin, "Bölgede su samurunun göründüğüne dair bilgi verilmesi üzerine Kastamonu Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleriyle ortak bir inceleme başlattık. Bu çerçevede Ezine Çayı'na kurduğumuz foto kapanlar 10 gün boyunca sahayı izledi. Görüntülerde bir su samuru ile nadir görülen kara leylek türüne rastladık. Bölgeyi yeniden detaylı şekilde incelemek için yeni foto kapanları alana kuracağız." diye konuştu.

Evcin, çay kenarında yoğun su samuru popülasyonu olabileceğine dikkati çekerek, "Çevre incelemelerimize göre burasının su samurlarının yaşam alanının olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Abana Ezine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title