Haberler

Ezidiler AFAD Tarafından Kaydediliyor

Güncelleme:

Şengal bölgesinden IŞİD saldırılarından kaçarak Batman'a gelen Ezidiler, kayıt altına alınmaya başlandı. Ezidiler artık sağlık ve gıda yardımından da faydalanabilecek.

Başbakanlık İl Afet ve Acil Durum Batman İl Müdürlüğü(AFAD) ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Irak'ın Şengal bölgesindeki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçarak Batman'a gelen Ezidileri kayıt altına almaya başladı.

Kayıt altına alınan Ezidi vatandaşlara, 'Yabancı Tanıtma Belgesi' veriliyor. Belge alan Ezidiler, resmi kurumlardaki işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapmanın yanı sıra, her türlü sağlık hizmeti ve düzenli olarak gıda yardımı alacak.

AFAD Koordinasyon TIR'ı yetkilisi Ramazan Yerlikaya, "Belediyenin bize verdiği rakamlara göre Batman'daki Ezidi sayısı 3 bine yaklaştı. Bugünden itibaren Ezidileri kayıt altına almaya başladık. Randevu usulü ile kayıtları alacağız. Sabahları Suriyelileri kayıt altına alıyoruz. Öğleden sonrayı ise Ezidilere ayırdık. Günlük olarak onları randevu sistemi ile davet edip kayıt altına almaya başladık. Suriyelilere verdiğimiz 'Yabancı Tanıtma Belgesi'’ hastane, okul ve kamu kurumlarında yardımcı olacak şekilde ayarlanmış. 98 ile başlayan numaralar var. Ona göre sıkıntıları olduğu halde buraya tekrardan yönlendiriliyorlar. Bizler de o sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi olarak bu çalışmaları AFAD ile birlikte Suriye ve Ezidileri kayıt altına alma görevini yapıyoruz" dedi. Yapılan kayıt işlemlerine Batman'daki Ezidiler ilgi gösterdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Irak Işid Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title