Haberler

Ezgin: Seçime mi Giriyoruz Kurtuluş Savaşına Mı

Güncelleme:

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, son zamanlarda özellikle HDP ve AK Parti bürolarına yapılan saldırılar ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"Seçime mi giriyoruz, kurtuluş savaşına mı belli değil! Evet, çok doğru 7 Haziran seçimleri ve aritmetik sonuçları siyaseten Başkanlık sistemini ve yeni bir Anayasayı getirmeyi vadeden Ak Parti ve mecliste olup çözüm sürecinin ve Kürt meselesinin muhataplığını sürdürmek isteyen HDP açısından tarihi öneme sahip" diyen Ezgin, kavga ve şiddetli çekişme büyük oranda Ak Parti ve karşısında HDP, CHP, MHP ve paralel yapı koalisyonu arasında geçtiğini ifade etti.


Tehdit, Hakaret, Kaset, Şantaj

Siyasi mitinglerde ve söylemlerde kıyamet koptuğunu, tehditler, hakaretler, kasetler, şantajlar ve en sonunda bombalı ellere kadar bin bir saldırıların havada uçuştuğunu kaydeden Ezgin şunları söyledi:

"Bir tarafta HDP'ye yapılan Adana, Mersin ve daha birçok bombalı saldırı, diğer taraftan Ak Partiye Sinop'tan silahlı saldırı, Mardin Artuklu'dan, İstanbul ve daha birçok ilde yapılan bombalı saldırılar. Birde buna kırsal kesimde yapılan tehditler, adam kaçırmalar ve mektuplu tehditler eklenince şiddet ve baskı had safhaya ulaştı. İşin içine puslu havayı seven, seçim öncesi ülkede kaos çıkarmayı amaçlayan, seçimlerin sonuçlarına ve meşruiyetine gölge düşürmeyi isteyen faili meçhul provokatörler de eklenince gidiyoruz bir kıyamete hesabı oldu. Aman ha provokasyonlara dikkat ve önlem işin içine DHKP-C girince seçim öncesi Liderlere veya ünlü siyasi kimliklere karşı siyasi suikastlar dahi yaşanabilir.


Süreci Koruyup Kollamak Lazım


Bir daha söylüyoruz, çözüm süreci göz bebeğimizdir ve kaçırılmaması gereken son şansımızdır. Çözüm sürecini seçime ve gelecek olan bir kaç vekil koltuğuna kurban etmeyelim, bunun tarihi sorumluluğu ve vebali büyük olur. HDP barajı geçerse geçmezse de artık dönüşü olmayan bir yoldur ve partilerden ziyade halkın ortak malıdır ve artık çözüm süreci ciddi manada soyut bit kavram olmaktan ziyade bir yaşam tarzı halini almıştır. Bunu koruyup kollamak büyük bir ahlaki sorumluluk ve ödevdir. Siyasiler kullandıkları şiddet dilini derhal terk etmelidir, söz var milyonları sokağa dökebilmektedir ve söz var milyonları kendi lehine oy olarak da devşirebilmektedir. Ki bunun en bariz örneklerini Kobani olayları ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördük. Bununla beraber, Özellikle Ak Parti'nin bazı yetkili ağızlarının HDP'in barajı geçmemesi durumunun çok güzel olur, koalisyon olursa çözüm süreci derhal biter söylemleri bölge insanında gerginlik ve seçime güvensizlik doğurmaktadır, Buna karşılık PKK'nın adam kaçırma ve özellikle kırsal kesimde HDP lehine baskıyla oy istemesi, tehdit ve göz dağı vermesi, kırsal kesimde mektupla tehdit yolunu bastırması,silahların gölgesinde bir seçim havası yaratması çabaları asla kabul edilecek bir durum değildir, seçmenin hür iradesine ipotek koymaktır.


"Siyasi Düşünce Çözümden, Anaların Ağlamasından Daha Değerli Değildir"


Siyasi tansiyon yükseltilince, sokakların tansiyonu ve şiddet dili de buna karşılık doğru orantılı yükselmektedir. Sonuç olarak hiçbir siyasi düşünce ve parti insan hayatından, çözüm sürecinden ve anaların artık ağlamamasından daha değerli değildir, aksi takdirde bu gergin ve baskı altında geçen seçin ortamında dökülecek bir damla kanın, akacak bir damla gözyaşının sorumluluk ve vebali bunlara sebep olanların boynunda olur, tarih onları affetmeyecektir"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ak Parti Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500

Yorumlar (1)

hataymobilWeb@haberler.com:

Bu savaş dinle dinsizin savaşı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title