Haberler

Ezbere Hadis Okuma Yarışması"

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce düzenlenen "Ezbere Hadis Okuma" yarışmasında finale kalan 20 öğrenci, umre ziyaretiyle ödüllendirildi.

Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce düzenlenen "Ezbere Hadis Okuma" yarışmasında finale kalan 20 öğrenci, umre ziyaretiyle ödüllendirildi.

Lisenin konferans salonunda düzenlenen yarışma, İstiklal Marşı'nın okunmasının ve saygı duruşunun ardından başladı.

Kabe-i Muazzama müezzinlerinden Ahmed Yunus Hoca'nın Kuran-ı Kerim okuduğu yarışmada, 20 öğrenci yarıştı.

Daha önce ön elemeleri yapılan yarışmanın finalinde 20 öğrenci, hadislerin hem Arapça hem de Türkçe mealini ezbere okuyarak dereceye girmeye çalıştı.

Finale kalanlar umre ziyaretiyle ödüllendirildi, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de birer çeyrek altın verildi.

"Mirasın, değerlerin ve kültürlerin tevarüsü?"

İstanbul Müftü Yardımcısı Caner Akdemir de etkinlikte, Hazreti Muhammed'in sözlerinin 1400 yıllık bir miras olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nu mutlu o anne babalara ki çocuklarının omzuna vahyin yükünü, böyle Hadis-i şeriflerin yükünü bırakmış. Biz de çocukları ve nice nesilleri görüyoruz, omuzlarında çok farklı yükleri, meşgaleleri vardır ancak nice çocukları görüyoruz, nice nesilleri görüyoruz 1400 yıl önceki mirası bugüne kadar taşıyanların içinde yer alıyor. Bu çok kıymetli bir şey. Bugün çok önemli bir şeye şahit olacağız. Mirasın, değerlerin ve kültürlerin tevarüsüne şahit olacağız."

Ahmed Yunus Hoca da Hazreti Muhammed'in bütün alemlerin rahmeti olarak gönderildiğini belirterek, "Rabbimiz onu bir rehber olarak gönderdi. Bizler de onun yolunda ilerlemekteyiz, hadisleriyle yaşamaktayız. Hadislerini doğru anlamalı ve hayatımızda prensip edinmeliyiz. Allah, hepimize Peygamberimizle cennette buluşmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title