Haberler

Ezan ve Hafızlık Yarışması Yapıldı

Muş’ta, ‘Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Kur’an-ı’n Genç Muhafızları’ İl Birinciliği yarışması yapıldı.

Muş'ta, 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Kur'an-ı'n Genç Muhafızları' İl Birinciliği yarışması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şubesi tarafından düzenlenen 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması ve Kur'an-'ın Genç Muhafızları' yarışmaları yapıldı.

Salih- Muhlise Çağlayan Camiinde düzenlenen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Şube Müdürü Bayram Güler, Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve yarışmaya katılan okul idarecileri ve çok sayıda vatandaşla ile öğrenciler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda merkez, Malazgirt, Bulanık ve Varto ilçeleri İmam Hatip Liselerinden öğrenciler katıldı. İlk olarak başlayan 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'na 6 öğrenci ezan okudu. Kur'an-ı'n Genç Muhafızları' yarışmasına da üç öğrenci katıldı. Muş Alparslan Üniversitesi, İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden oluşan 5 jüri üyesi 100 puan üzerinden dereceye giren öğrencileri belirleyeceği belirledi. 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nda Muş Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süheyl Üzel birinci, Selahattin Eyübü İmam Hatip Lisesi öğrenci Nurhak Yıldırım ikinci ve Varto İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Kuçkar üçüncü oldu. Kur'an-ı'n Genç Muhafızları yarışmasında ise Muş Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mürsel Başak birinci oldu.

Yarışmaya koordinatörlük yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güler, yarışmanın her yıl düzenlendiğini ve seçilecek olan öğrencilerin bölge yarışmasına gideceğini söyledi. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmeleri, mesleki yeterliliklerinin ve özgüven duygularının geliştirilmesi amacıyla bu yarışmanın düzenlediğini ifade eden Güler, "Buradan ezan okuma yarışmasına ilimizde buluna 6 tane İmam Hatip Lisemiz var. Bu liselerimizden 6 tane öğrenci katıldı. Bu öğrencilerimiz arasında il birincisini seçeceğiz. Hafızlık yarışmasında ise 3 tane okulumuz var. Hafızlık yarışmasında da dereceye giren öğrencimizi seçeceğiz. İl birincisi seçilen öğrencilerimiz daha sonra bölge yarışmasına katılacaklardır. Jüri üyelerimiz tarafından seçilecek olan öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bayram Güler Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title