Haberler

Eyyüpoğlu: Mısır Çiftçisinin Sorunu Çözülecek

Güncelleme:

Urfalı mısır üreticisinin TMO'yla yaşadığı sorunlar yüzünden devreye giren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu sorunun çözülmesi için yetkililerden söz aldıklarını söyledi. Depolar yüzünden alımların yavaş bir şekilde gerçekleştiğini belirten Eyyüpoğlu, daha büyük siloların yapımı için Tarım Bakanlığı'na da başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Son günlerde Şanlıurfa'da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürlüğü'nün mısır alımında sorunlar yaşandığına dair haberler sonrası harekete geçen Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu TMO yetkilileri ile görüştü. Görüşme sonrası Başkan Eyyüpoğlu, her biri 100 bin tonluk Akçakale ve Ceylanpınar depolarının kullanılamamasından dolayı sorun yaşandığını ancak çalışmalar neticesinde yeni oluşturulacak depolar ile sorunun kısa sürede çözümü için söz aldıklarını ayrıca kentte daha büyük siloların yapımı için de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvuruda bulunulacağını söyledi.

GÜNLÜK 2 BİN TON ALINIYOR

Şanlıurfa'da TMO'da yaşanan mısır alımı sorunun çözümü için harekete Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, TMO yetkilileri ile yaptığı görüşme neticesinde sorunun kısa sürede çözüleceği müjdesini verdi. Görüşme sonucunda sorunun özellikle sınır kentleri Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki TMO depolarının kullanılamaması olduğu açıklandı.

Günde 2 bin ton alım yapıldığı bilgisini aktaran TMO yetkilileri önümüzdeki günlerde oluşturulacak yeni mısır depoları sayesinde alımların daha da hızlanacağı aktarıldı. Eyyüpoğlu ayrıca önümüzdeki yıllarda benzer sorunların yaşanmaması için bir tarım kenti olan Şanlıurfa'da daha büyük siloların yapımı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na da başvuruda bulunulacağını kaydetti.

BÜYÜK DEPOLAR İÇİN SÖZ ALINDI

Mısır çiftçisinin sorunlarının çözüleceği müjdesini veren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Bir süredir mısır çiftçisinin TMO'ya ürün teslimatı yapamadığı bilgisini alır almaz TMO yetkilileri ile görüştük. Görüşmede bizlere şu bilgiler verildi. İl genelinde günlük 2 bin tonluk alımların sürdüğü, Akçakale ve Ceylanpınar'daki her biri 100 bin tonluk depoların kullanılamaması ve var olan depoların yetersiz kalması nedeniyle alımlarda sorun yaşanıyor. TMO İl Müdürü Maşuk Bayraktar ile görüşmemizde sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiği talebimizi ilettik. Mısır çiftçisinin mağduriyetinin önlenebilmesi için yeni depoların oluşturulacağına dair kendileri bizlere söz verdi. Sorunun yakın zamanda çözüleceğini çiftçilerimize duyuruyorum. Ayrıca bir tarım kenti olan Şanlıurfa'da daha büyük siloların yapımı için Tarım Bakanlığı'na da başvuruda bulunacağız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ceylanpınar Şanlıurfa Akçakale Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title