Haberler

Eyyüp Nebi Sabır Günleri

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi "Sabır timsali" olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber’in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki beldede, "Eyüp Nebi Sabır Günleri" düzenledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi "Sabır timsali" olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki beldede, "Eyüp Nebi Sabır Günleri" düzenledi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'nın peygamberler şehri olduğunu hatırlattı.

Urfa'nın iyilik, sabır, hoşgörünün başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Güvenç, şunları kaydetti:

"İslam coğrafyası kan ağlıyor. Müslümanlar kendi topraklarına gidememekte. Mısırda halkına hürriyet istediği için halkının demokratik isteklerini yerine getirdiği için Müslüman liderler zindanlara atıldı. Hamdolsun Allah'a şükür edelim ki bizler özgür olduğumuz gibi Suriye'de Mısır'da dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan mazlumlara da sahip çıkabilecek bir kalbimiz imanımız var. İnşallah bu topraklarda bu iman bu medeniyet bu kardeşlik ortamı ebediyen devam eder".

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati ise dünya hayatının Müslümanlar için bir sabır olduğunu söyledi.

Dünyanın her yerinde Müslümanların ezildiğini ifade eden Nebati, İslam coğrafyasında en önemli unsurun metanet ve sabır olduğunu bu sabrında Hazreti Eyyüp'ten geldiğini belirtti.

Müslümanların sabırlı olduğunu ancak zalime boyun eğmediğini vurgulayan Nebati, şunları söyledi:

"Bakınız her yerde kan var göz yaşı var. Biz müslümanlar her yerde eziliyoruz itiliyoruz. Sabır ediyoruz ama asla kimsenin zulmüne de eyvallah demiyoruz, demeyiz de. Bizler sabır etmeyi Allah'a sığınmayı Hazreti Eyyüp'ten güzel ahlakı Hazreti İbrahim'den aldık. Onun için onların arkasında dış güçler var ama bizim arkamızda Allah'ımız ve duamız var."

Konuşmanın ardından tertip komitesince bu yıl üç kişiye sabır ödülü verildi. İlk sabır ödülü darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve Mısır'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi layık görüldü. Mursi adına ödülü, Mısır eski Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud aldı.

İkinci sabır ödülü, Suriye'deki iç savaşta 6 kişilik ailesini kaybeden ve Şanlıurfa'da tek başına hayata tutunmaya çalışan Nevval Osman'a verildi.

Üçüncü sabır ödülü ise iki engelli çocuğuna 21 yıldır sabırla hizmet eden Şükran Demir'e verildi.

Törenin ardından konuşan Mısır eski Enformasyon Bakanı Abdulmaksud, Kahire Ceza Mahkemesi'nin, darbeyle görevinden uzaklaştırılmış, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında idam kararı verdiğini söyledi. Kendisi hakkında da idam kararı çıktığı ve bu durumdan şeref duyduğunu ifade eden Abdulmaksud, desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine teşekkür etti.

Etkinlik 7 bin kişiye sabır pilavı ikram edilmesi ile sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Viranşehir Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title