Haberler

Eyyübiyeli Çocuklar Ve Yetişkinler Ebru Sanatını Öğreniyor

Güncelleme:

Minik öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş olan Ebru Sanatını Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan kurslarla öğreniyor.


Eyyübiye Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yaşatılması için Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açtığı Ebru Sanatı Kursu minik öğrencilerin ve yetişkinlerin ellerinde hayat buluyor.

Geçtiğimiz günlerde başlayan Eyyübiye Belediyesinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde Ebru Sanatı kursuna öğrenci ve velilerin ilgisi çok fazla oldu. Eyyübiye Belediyesine ait olan Reji Kilisesi olarak bilinen ve Kurtuluş Mahallesi Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde başlayan kursta, "Türk Kâğıdı" ya da "Mermer Kâğıt" olarak da adlandırılan "Ebru Sanatı" ile ilgili kursta, kitrenin hangi bitkiden elde edildiği ve kitrenin hazırlanması, öd hazırlama, boya hazırlama yöntemleri ve kitrenin tekneye aktarılması öğretiliyor.

Haftanın 3 günü çocuklara, iki gün ise yetişkinlere olmak üzere toplam 5 gün verilen Ebru Kursu'nda, ebru çeşitlerinden, Gelgit Ebru, Şal Ebru, Taraklı Ebru, Bülbül Yuvası deseni, Akkaseli Ebru, Kumlu Kılçıklı Ebru teknikleri ve Kumlu Kılçıklı Ebru tekniğinde boya ve kitre özellikleri anlatılıyor.

Ebru Sanatına olan mutluluklarını dile getiren öğrencilerden Kübra Yılmaz, ''Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye çok teşekkür ederiz. Buradaki Ebru Kursu'nda olmaktan çok mutluyum. Esra Şahin, ''Eyyübiye Belediyesi'nin Kültür Müdürlüğünde açılan Ebru Sanatı Kursu'na geliyorum. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye Teşekkür ediyorum. Ayşenur Türkmen, ''Eyyübiye Belediyesinin Kültür Müdürlüğü'nün açmış olduğu kursta Ebru Sanatını öğreniyorum. Güzide Öncel, ''Eyyübiye Belediyemizin Kültür Merkezinde Ebru Sanatı Kursunu öğreniyorum. Burada emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür ediyorum. Fatma Lavin ''Eyyübiye Belediyesinin düzenlediği Kültür Müdürlüğündeki Ebru sanatı kursundan dolayı Başkanımız Mehmet Ekinci'ye çok teşekkür ederim. Ömer Şahin ise, ''4'sınıf öğrenciyim. Eyyübiye Belediyesi'nin Ebru Sanatı Kursu'na geliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum ve Başkanımız Mehmet Ekinci'yi çok seviyorum.

Ebru sanatının çocuklar üzerinde güzel etkileri olduğunu belirten Kurs Öğretmeni Mehmet Alper Çiftçi'de, ''Eyyübiye Belediyesinin Kültür Müdürlüğü'nde Ebru Sanatı Öğretmenliğini yapıyorum. Eyyübiye ilçemizdeki çocuklarımıza Ebru sanatını tanıtıyoruz. Burada haftanın 5 günü olmak üzere 3 günü çocuklarımıza, 2 günüde yetişkinlerimize Ebruyu tanıtıyoruz. Çocuklarımıza Ebru Sanatı nasıl yapılır onun temelini veriyoruz. Birçok denemeleri ile birlikte bizler bu sanatı çocuklarımıza öğretiyoruz. Buradaki yaş sınırımız herkese var. Burada emeği geçen Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye çok teşekkür ederiz. Böyle güzel bir kurs açtığı için bizler burada çocuklarımıza çok güzel bir Ebru'yu tanıtıyoruz. Buraya gelmekten, burada kurs vermekten çok mutluyum.'' Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ekinci Esra Şahin Kumlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title