Haberler

Eyyübiye'de Suriyeli Ailelere Yardım

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi, Suriyeli ailelere bir tır dolusu insani yardım malzemesi dağıttı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere yönelik Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin girişimleri sonucu bir tır dolusu gıda yardımı yapıldı.

Semerkand Vakfı'na bağlı Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği çatısı altında toplanan yardımlar, Suriyeli yoksul ailelere verildi ve verilmeye devam ediyor. Bu yardımlardan 4 tır kadarı Suruç ilçesindeki Suriyeli ailelere yapıldı. Derneğin yapmış olduğu bu yardımları duyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dernek yetkilileri ile irtibata geçerek Eyyübiye ilçesinde ikamet eden Suriyeli ailelere de yardım edilmesi konusunda talepte bulundu. Başkan Ekinci'nin bu talebi üzerine Rize'de toplanan yardımlar sonucu bir tır dolusu gıda kumanyası Eyyübiye ilçesine getirildi. Binin üzerinde paketlenmiş gıda kumanyasının bulunduğu aracın yanına giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendi elleriyle gıda kolilerini yardıma muhtaç Suriyeli ailelere verdi.

Başkan Ekinci'ye burada yardımcısı Mehmet Said Ardan ve Beşir Derneği Şanlıurfa Şube Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Vedat Beyyavaş eşlik etti. Yapılan yardımlar esnasında Suriyeli kadınlar, çeşitli gıda ürünlerinin bulunduğu kolileri alarak emeği geçen başta Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve diğer temsilcilere teşekkür etti.

'BU YARDIMLAR MAKBULE GEÇTİ'

Başkan Ekinci, ''Eyyübiye sınırlarımız içerisinde gerek Suriye'den gelen ailelere gerekse burada yardıma muhtaç ailelere Beşir Derneği'mizin organize ettiği gıda kolilerini dağıtmak için buradayız. Özellikle Rize'deki yardım severler tarafından gönderilen ve Beşir Derneği tarafından organize edilen bu yardım kolileri bu kış ayı içerisinde bu yardımlar makbule geçti. Allah bu yardımı yapanlardan razı olsun ve bu yardıma vesile olanlardan da Allah razı olsun. Burada gönül ister ki, muhtaç bir aile kalmazsın, gönül ister ki ulaşılamayan engel kalmazsın. Ama imkânlar ölçüsünde böyle hayırseverlerle beraber her yere ulaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

'YARDIMLARIMIZ SÜRECEK'

Beşir Derneği Şanlıurfa Şube Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Vedat Beyyavaş ise, ''Dernek olarak son iki ay içerisinde Kobani olaylarının başlaması ile birlikte bu Şanlıurfa'ya gelen 5'inci tırımız. 4 tırımızı Kobani'de gelen Suriyeli sığınmacılarımıza dağıttık. Son gelen tırımızı da özellikle Eyyübiye bölgesinde yoğun bir şekilde Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığını biliyoruz. Başkanımız Mehmet Ekinci'nin desteği ile buradaki Suriyeli kardeşlerimize yardım edeceğiz. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Kobani Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title