Haberler

Eyyübiye'de Kent Konseyi Kuruldu

Şanlıurfa’da, 13 ilçenin zorunlu kurması gereken kent konseyinin ilkini Eyyübiye ilçesi kurdu.

Şanlıurfa'da, 13 ilçenin zorunlu kurması gereken kent konseyinin ilkini Eyyübiye ilçesi kurdu. Gerçekleşen ilk kurul toplantısına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda yapılan Eyyübiye kent konseyi toplantısına, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Kent Konseyi Başkanı Dr. Eyüp Tarımak, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sait Ardan, kent konseyi yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

5393 sayılı belediyeler kanunu gereği kurulması zorunlu olan kent konseyi, Şanlıurfa'da ilk olarak Eyyübiye ilçesinde kuruldu. BŞB Meclis salonunda gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından açış konuşmalarıyla devam etti.

Toplantıya eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kent konseyinin kurulmasıyla ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Ekinci konuşmasında, "Eyyübiye Kent Konseyi'nin oluşturulmasında emeği geçen ve bu konuda çalışacak, gayret sarf edecek tüm arkadaşlarımıza, tüm kent gönüllülerimize buradan şükranlarımı sunuyorum. Eyyübiye kent konseyini oluştururken, başta ilçemiz olmak üzere daha yaşanılabilir bir kent ve kent bilinciyle hareket eden bir yapı oluşturmak gayesindeyiz. Bugün burada birlikte atacağımız kent konseyi tohumunun, sizlerin ve bizlerin fedakar çalışmaları neticesinde yeşereceği ve istenilen noktaya geleceğine dair inancım tamdır. İnşallah bu dönemde bunları, elbirliğiyle gerçekleştirmiş olacağız. Bu kadim kentin her köşe taşında yine bu kentin her ferdinin hakkı olduğu ve onun rızası alınmadan hiçbir kararın alınmaması gerektiği anlayışına sahip bir yönetim modelini de el birliğiyle oluşturmamız gerekmektedir. Her kesimin kendini asıl unsur olarak göreceği ve temsil edeceği dolayısıyla sahipleneceği bir sistem kurmalıyız "dedi

Yeni kurulan Eyyübiye Kent Konseyi'nin ilk toplantısında, başkan, divan kurulu ve yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreter seçildi. Genel kurul üyelerinin oyları sonucu kent konseyi başkanlığına Dr. Eyüp Tarımak getirildi, 1 genel sekreter ve 10 kişilik yönetim kurulu ile birlikte üye sayısı toplam 89 üyeden oluştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sait Şanlıurfa Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title