Haberler

Eyyübiye Belediyesine Vatandaş Tepkili

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesindeki kaldırımların arışı derecede yüksek olması vatandaşların tepkisine yol açtı.

Eyyüp Peygamber Caddesi'ndeki kaldırımlarındaki eziyet bitmek bilmiyor. Çünkü kaldırımların çoğu esnaf tarafından işgal edilmiş. Doğal olarak yayalar kaldırımın kenarından inmek zorunda kalıyor. Vatandaşların asıl sorunu kaldırımdan inme ve çıkma kısmında başlıyor. Çünkü Eyyübiye'deki kaldırımların yüksekliği 60 santimetreyi buluyor. Özellikle yaşlılar ve çocuklar kaldırımdan inerken ve çıkarken çok büyük sorunla yaşıyor. Bunun yanı sıra özellikle yaşlıların inme-çıkma durumunda bazen ciddi boyuta varan yaralanmalar yaşanabiliyor.

Vatandaşlar ve çevrede bulunan bazı esnaflar yüksek kaldırıma kendi fikirleri ile çare bulmaya çalışmışlar. Esnaf, yüksek kaldırımdan inip çıkmanın zorluğundan dolayı kaldırımların yanına destek taşı koymuş. Hal böyle olunca kaldırımın yanında kaldırım olmuş oldu. Vatandaşlar ise yüksek kaldırımlara yetkililer tarafından bir an önce çare bulunmasını istiyor.

Eyyüp Peygamber Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlarda Yaya Kaldırımında Temel Kuralları'nın dışına çıkılmış. Kurallara göre kaldırım yüksekliği 3 cm -15 cm arasında olmalıdır. Mevcut kaldırımların döşemelerinde yapılacak bakım ve onarımlarda 15 cm yükseklik sınırı aşılmamalı, kaldırım yükseltilmemelidir. Yaya kaldırımının boyuna eğimi, yalnız hareket eden tekerlekli sandalye kullanıcıları hesaba katılarak, max. % 5 olmalıdır. Kaçınılmaz olarak eğimi %5'in üzerinde olan kaldırımlar, rampalar gibi değerlendirilmeli ve ona göre tasarlanmalıdır. Ama Eyyübiye'deki kaldırımlarda ne kurallara uyan var ne de yüksekliği dinleyen. Normal şartlarda 3 ile 15 cm arasında yapılması gereken kaldırımlar 60 cm yüksekliğinde yapılmış.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title