Haberler

Eyyübiye Belediyesinden Milli İrade Platformu

Güncelleme:


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren Şanlıurfalılar, Eyyübiye Belediyesinin 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde kurmuş olduğu Milli İrade Platformunda bir araya geldiler. Platformda vatandaşlara seslenen Başkan Ekinci, Şanlıurfalılara gösterdikleri dik duruştan dolayı teşekkür etti.

Eyyübiye Belediyesi tarafından 20. Zırhlı Mekanize Tugayı karşısında kurulan Milli İrade Platformuna vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program, kuran-i kerim tilavetiyle devam etti. Protokol konuşmalarının ardından grup hafızlar tarafından okunan ilahilere, meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlar da eşlik etti. Eyyübiye Belediyesi tarafından 20. Zırhlı Mekanize Tugayı karşısında kurulan Milli İrade Platformuna Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mahmut Kaçar, İbrahim Halil Yıldız, AK Parti 25. Dönem Milletvekilleri, Hamide Sürücü, Seydi Eyüpoğlu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, Ak Parti Eyyübiye İlçe Teşkilat Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfa 20.Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde Eyyübiye Belediyesi tarafından kurulan Milli İrade Platformuna katılan binlerce vatandaş sık sık slogan atıp Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. "Recep Tayyip Erdoğan'ın askerleriyiz", "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber", "Dik dur eğilme bu millet seninle" İşte Ordu İşte Komutan "şeklinde slogan atan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar platform önünden ayrılmayarak demokrasi nöbetine devam ettiler.
Eyyübiye Belediyesi Milli İrade Platformunda vatandaşlara seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuşmasında Arif Nihat Asya'ya ait olan ve Başkomutan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da sık sık okunan 'Biz Kısık Sesleriz' şiirini okudu. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi; "Son 15 yılda ülkemizin kat ettiği mesafe devletimizin güçlenmesi dostlara güven düşmana korku vermeye başladı. Hasta bir ülkeden lider bir ülkeye, kaderi çizilen bir ülkeden kader çizen bir ülkeye dönüştü. Tabi bu bazılarının ay da küresel güçlerin hesabına gitmiyor. Onlar Mısır'ı yaşatmak istediler bize, Suriye'ye dönüştürmek istediler, Irak'a dönüştürmek istediler. Ama her seferinde gördük ki bu millet bu oyunları hep bozdu. Değerli Şanlıurfalılar Alevi-Sünni kavgası çıkartmak istediler; Arap, Türk, Kürt kavgası çıkartmak istediler. Asker ile milleti karşı karşıya getirmek istediler. Polis ile askeri karşı karşıya getirmek istediler. Polis ile milleti karşı karşıya getirmeye çalıştılar ama bu millet tarihi derinliğinden almış olduğu bu güçle bu oyunları bozdu. Değerli Şanlıurfalılar Onikiler'in torunları Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi sizlerde burada Şanlıurfa'mızın her yerinden taşra ve ilçelerden kırsaldan buraya akın akın geldiniz, duruşunuzu gösterdiniz ve dediniz ki bu devlet bizim dediniz, millet bizim dediniz. Bizim iktidara getirdiklerimizi bizim bilgimiz dışında alamazsınız dediniz. Bu mesajınız ciddi şekilde alınmıştır. Bu mesajınızdan dolayı sizlere minnettarız. Değerli Şanlıurfalılar yine bu geçen süre içerisinde gösterdiğiniz sağ duyudan dolayı bundan sonra da göstereceğiniz sağ duyudan dolayı şükranlarımızı arz etmeye devam ediyoruz "

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,"Ak Parti Şanlıurfa il binasından alan doğru gelirken beni yolda gören vatandalar Başkanım dediler burası okçular tepesi, biz evimizden helalleşerek çıktık biz buradan çıkmayacağız dediler onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Ak parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar, Ahmet Eşref Fakıbaba ile 25. Dönem Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu ve Hamide Sürücü de Eyyübiye Belediyesi Milli İrade Platformundan vatandaşlara seslendiler. Milletvekilleri de Şanlıurfalıların gösterdiği bu dik duruşa vurgu yapıp demokrasi nöbetinin devam etmesi gerektiğini dile getirdiler.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,"100 yıl geriye gidelim yıl 1915 Çanakkale, Çanakkale'de biliyorsunuz bütün güçleri ile dünyanın en gelişmiş donanması ile topuyla, tüfeğiyle geldiler. Haritadan silmek için yok etmek için geldiler. Ama Allah'ın inayeti ve dedelerimizin gayreti ile bunu başaramadılar ve geri döndüler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güngör Azim Tuna Mehmet Ekinci Şanlıurfa AK Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title