Haberler

Eyyübiye Belediyesinde Kadınları Günü Kutlaması

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Eyyübiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Gün boyunca devam eden kadınlar günü etkinliklerinin ilk seansında Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde resim sergisi ve söyleşi programı organize edildi. Urfa Fotoğraf Evi Kadın Temalı fotoğraf sergisi ile Yazar Betül Sayan Bozdoğan'ın konuşmacı olarak katıldığı Değişen Kadın Vizyonu adlı söyleşisi kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal ile kadınların katılım gösterdiği etkinlikler bu akşam da GAPTEM konferans salonunda Ressam Ayşe Işık resim sergisi ve Derya Sahil Eroğlu'nun sunacağı konserle devam edecek.

Etkinlikler kapsamında Eyyübyeli kadınlara seslenen Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, tüm kadınların gününü kutladı. Günbeği,"Öncelikli olarak evladını yitirmiş, vatanını yitirmiş kadınlarımız başta olmak üzere kıymetli kadınlarımızın ve buradaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum ve saygılar sunuyorum. Programı nedeni ile şehir dışında olan Başkanımız Mehmet Ekinci'nin sizlere selamları var ve gününüzü kutluyor. Kadınlar ekonomi içerisinde, siyasi hayat içerisinde ve toplumsal duyarlılık açısından bugüne kadar her ne kadar tarihi süreçte dezavantajlı durumda bırakılmışsa da 14 yılda kadınlarımız gerçekten ekonomik, siyasi ve toplum haklarında çok iyi çalışmalar yapıldı. Tüm kadınlarımızın tekrardan kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

Programa ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci de kadınlar gününün sadece bir gün değil her gün kutlanması gerektiğini söyledi. Ayşe Ekinci," Kadın aslında bir anne, bir eş, bir toplumun en üretici noktası. Meseleye kadın gözü ile değil insan odaklı bakmak lazım. Kadının yanına şiddeti asla ve asla yakıştıramayacağımız gibi kadının şiddet görmediği bir dünya olmasını istiyorum. Kitabımız Kuran'ı Kerim ne diyor. Başta Nisa Suresi olmak üzere kadının önünü açıyor. Kadın ötekileştiriliyor. Seçimleri yüzünden bir nevi toplumdan dışlanıyor. Ben bir anne, bir eş ve bir kadın olarak 8 Mart Dünya kadınlar Gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Yeni Türkiye'nin Kadınları isimli söyleşide Eyyübiyeli kadınlarla bir araya gelen Yazar Betül Sayan Bozdoğan da, kadının toplumdaki yeri ve geldiği konuma değindi. Kadının artık ayakları üstünde duran, toplumun her kademesinde aktif olarak rol alan bir birey olduğunun altını çizen Bozdoğan'ın konuşmaları sık alkışlarla kesildi. Program sonrası Eyyübiye Belediyesi tarafından kadınlara çeşitli hediyeler verildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ekinci Bozdoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title