Haberler

Eyyübiye Belediyesi'nden 'Kredi' açıklaması

Güncelleme:

Eyyübiye Belediyesi, basında yer alan '40 milyon TL kredi muamması' haberiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu'nun dünkü Gazete İpekyol'da yer alan 40 milyonluk krediye yönelik çekinceleri ve iddialarına yanıt geldi.

Eyyübiye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyemiz Yusuf Aktaşoğlu'nun açıklamalarına dayanılarak yapılan haberde; herhangi bir belgeye dayandırılmadığı, konunun tam olarak araştırılmadan açıklama yapıldığı anlaşılmaktadır. Eyyübiye Belediyesi Mart Ayı Meclisi 1. Oturumunda Belediye Başkanına kredi yetkisi verildiği ancak verilen kredi yetkisinin de proje bazlı verildiği meclis kararında açıkça belirtilmektedir.Herhangi bir kredi alımının söz konusu olmadığı sadece yetki ile sınırlı kaldığı ve limit oluşturulması konusunda başkana yetki verildiği meclis kararında belirtilmiştir. Alınabilecek kredinin de proje bazlı kredi olduğu ve bu projelerin her birinin ayrı ayrı meclis kararı ve onayını yeniden gerektirdiği kararda açıkça belirtilmiştir.

'MECLİSTE TEK TEK ONAYLANDIKTAN SONRA ALINABİLECEK'

Meclis üyemiz Yusuf Aktaşoğlu'nun basın yayın organlarına verdiği demeç, tamamen kendi kişisel düşüncelerini içermektedir. Belediye Meclisimizin aldığı kararda da görüleceği üzere Sayın Aktaşoğlu'nun tüm düşüncelerinin mesnetsiz ve afaki olduğu ortadadır. Sayın Aktaşoğlu Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden Mecliste alınan kararın onaylı bir örneğini istemiş olsaydı, böyle bir demeçte bulunmayacak, kullanılmayan ve sadece limit yetkisinin verilmesinin söz konusu olduğu kredinin de; alınmış olsa bile tek tek proje bazlı olarak Meclis üyelerinin onayına yeniden sunulacağını da görmüş olacaktı.

Sayın Aktaşoğlu ve bu konuyla ilgili aklında soru işareti olan herkes için yeniden tekrarlamak gerekirse; Kredi için Başkana sadece limit oluşturma yetkisi verildiği, şayet kredi kullanımı söz konusu olacaksa bu kullanım öncesi tek tek projelerle yeniden Meclis üyelerinin onayının alınacağı ve takdirin Meclis yetkisinde olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Ayrıca Sayın Aktaşoğlu'nun hibe kredileri alınmasıyla ilgili açıklamalarına yönelik de Belediyemiz bünyesinde hem Hibe Kredileri hem de Avrupa Birliği'nden alınabilecek hibelerle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ama bilinmelidir ki hibe krediler sosyal projelere yönelik çalışmalara öncelik verilecek şekilde yapılmaktadır. Eyyübiye Belediyesi'nin uygulamaya koyacağı projeler sosyal projelerden ziyade yatırım projeleridir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title