Haberler

Eyyübiye Belediyesi Çanakkale Destanı Canlı Sinema Etkinliği Düzenliyor

Güncelleme:

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Şanlıurfa'da ilk defa yapılacak olan Çanakkale Destanı Platosu Canlı Sinema Etkinliği 4 ile 8, Mart tarihlerinde Şanlıurfa Müzesi önünde (Haleplibahçe Etkinlik Alanı) yapılacak.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 4.5.6.7.8 Mart tarihlerinde, Çanakkale ruhunun yaşatılması, tarih şuurunun yaygınlaştırılması, yeni nesillerin milli ve manevi değerlere bağlılığı amacıyla Haleplibahçe etkinlik alanında (müze önü) kutlama programı düzenliyor. Çanakkale ruhunun yaşatılması amacıyla düzenlenecek etkinlikler 5 gün boyunca her gün saat 10.00'da başlayıp birer saat arayla 5 seans şeklinde düzenlenecek. Şanlıurfa'da ilk defa yapılacak olan Çanakkale Destanı Platosu Canlı Sinema Etkinliği hakkında yazılı açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci," Çanakkale ruhunun yaşatılması amacıyla düzenleyeceğimiz kutlama programına tüm halkımız davetlidir. Tüm halkımızı Çanakkale'ye götürmek gibi bir imkânımız olamazdı. Onları götüremiyorsak, Çanakkale ruhunu Şanlıurfa'mıza getirelim dedik ve sadece ilçemizde yaşayan insanımız değil, tüm Şanlıurfa bu havayı teneffüs etsin diye beş gün boyunca sürecek bu etkinliği organize ettik. Farklı topraklarda büyüyüp aynı dava uğruna çarpışarak, şehadet şerbetini birlikte içen ecdadımız, silah kardeşliğinden kabir yoldaşlığına yürümüş, kardeşleriyle birlikte koyun koyuna Çanakkale' de Türkiye'yi oluşturmuştur. Bu duyguların yeni nesillere aktarılması ve o günkü ruhun ve mücadele azminin diri tutulması amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliklerimiz yarın saat 10:00'da start alıyor. Halaplibahçe etkinlik alanında yapılacak etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şanlıurfa Çanakkale Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title