Haberler

Eyvah Çocuğum Okula Başlıyor"

İELEV Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, düzenlediği “Eyvah Çocuğum Okula Başlıyor” semineri ile çocukları okula yeni başlayacak anne babaların sorularına yanıtlar aradı.

Seminerde söz alan Psikolog Dr. Nevin Dölek, okullu olmaya hazırlanan velilerin, çocuklarının gelişimleri, kendilerinin ve öğretmenlerin duyguları ve beklentileri ile ilgili farkındalıklarını artırma üzerinde durdu. Seminerde ayrıca artık "okullu" olan çocukla anne babanın hoşgörü-kontrol ve sorumluluk ilişkisi irdelendi.

Dölek, çocuğu okula yeni başlayacak olan anne ve babalara şu önerilerde bulundu:

Çocuğunuzun sağlığını korumaya çalışın. Her çocuk okul başlamadan önce özellikle bir çocuk doktoru tarafından kontrol edilmelidir.

Okula başlama ile ilgili duyguları abartmamaya çalışın

Onu ne kadar çok sevdiğinizi duymak çocuğunuza daima güven verecektir.

Okul için yaptığınız hazırlıklara çocuğunuzu da katın.

Çocuğunuzun okulla ilgili olumsuz duygularını reddetmeyin. Bu duyguların normal olduğunu çocuğunuza belirtin.

Okula gitmek istemeyen çocuğunuzu cezalandırmayın.

Çıkabilecek uyum sorunlarını anlayışla karşılayın.

İlk birkaç gün okula giderken daha önce okula başlamış komşu veya arkadaş çocukları ile birlikte yolculuk yapmak yardımcı olacaktır. Böyle bir arkadaş çocuğunuzun korkularını azaltabilir. Benzer bir şekilde okulda çocuğunuzun tanıdığı bir büyük öğrencinin bulunması çocuğunuza güven verebilir.

Paniğe kapılmayın.

Çocuğu başka çocuklarla karşılaştırmayın, yargılamayın.

Sabırlı olun.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title