Haberler

Eyüplü Öğrenciler, 2 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Eyüp Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Eyüp Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla 2 bin fidanı toprakla buluşturdu. Öğrencilerle birlikte fidanları toprağa diken Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Eyüp ilçemizi daha da yeşil olarak görmek istiyoruz" dedi.

21-26 Mart Orman Haftası kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Eyüp İlçe Kaymakamlığı, Eyüp Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ağaç dikme kampanyası başlatıldı. Kemerburgaz'da bulunan Ragıp Kutmangil İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Eyüp İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek öğrencilere dikecekleri fidanları dağıttı. Kampanya kapsamında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kemerburgaz ormanlarına ilköğretim okulu öğrencileriyle birlikte fidanları toprağa dikti.

"ORMANLAR DÜNYAMIZIN AKCİĞERİ, ONLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Yeşilin önemine dikkat çeken Eyüp İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek, "Bugün bizi davet ettiler ve sevgili gençlerimizle güne başlayıp okulda güzel bir program yaptık. Ormanlar dünyamızın akciğeri, ormanlara ihtiyacımız var. İnşallah bu yavrularımızın eliyle dikeceği ormanlar bu enerjiye katkı sağlayacaklar. Mutlaka gelecekte bu sevgili gençlerimiz bizden daha huzurlu, mutlu ve sağlıklı yaşacaklar. Şimdi gençlerimizin diktiği ağaçlar büyüyecek yetişecek ve o ağacın gölgesinden yararlananlar, gölgesinde durup su içen hayvanlar bile bizim sevap hanemize hayır olarak katkı sağlayacak" diye konuştu.

Öğrencilerle birlikte fidan dikimi yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Orman Haftası münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediyemizin ve Orman Bakanlığımızın ortaklaşa düzenlediği bir fidan dikim kampanyası başlattık. Aslında biz bu kampanyaları ormanlarımızın ağaçlarımızın önemi, hayatımıza katkısı, hayatımızdaki yerini ve bu farkındalığı çocuklarımıza hissettirmek için bunları yapıyoruz. Biz de bu gün buraya gelerek çocuklarımıza katkıda bulunmak istedik. Umarım göle güzel bir maya çalmış olacağız" şeklinde konuştu.

"EYÜP İLÇEMİZİ DAHA YEŞİL YAPACAĞIZ"

"Eyüp ilçemizi daha da yeşil olarak görmek istiyoruz" diyen Aydın, "60 bin fidanı hibe olarak alacağız ve bu fidanları ilçemizin muhtelif yerlerine dikeceğiz. Eyüp aslında yeşillik anlamında çok üst derecede olan bir ilçe ama biz bunu daha yukarılara çekip yeşillendirmek istiyoruz. Ağacın, bitkinin, yeşilliğin insan hayatındaki önemini biliyoruz ve ona katkı sağlamak istiyoruz. Biz bu çalışmalara bu şekilde devam edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Ağaç dikme programına katılan çocuklar büyük bir mutlulukla fidanları toprağa dikti. Başkan Remzi Aydın, programın yapıldığı Ragıp Kutmangil İlköğretim Okulu'nda hediye edilen fidanı çocuklarla birlikte toprağa dikti.

Fidan dikmek için bekleyen 8'inci sınıf öğrencisi Nurullah Çağman, "Biz fidanları dikeceğiz ki büyüsünler, büyüsünler ki biz onlardan faydalanalım. Biz buradan her geçtiğimiz zaman bunları göreceğiz ve daha mutlu ve sevinçli olacağız" dedi.

5'inci sınıf öğrencisi Senanur Yaşlı ise, "Biz bu ağaçları buradan geçtiğimizde ormanları daha güzel görünmesi için dikiyoruz. Bize daha çok oksijen sağlasınlar ve onlar bizim kitaplarımızı oluşturuyorlar. İnşallah biz ağaçları diktikten sonra boş bırakmazlar sularlar ve kurumasını engellerler. Ağaçların kurumasını istemeyiz biz buradan geçtikçe ve onları gördükçe çok mutlu olacağız. İnşallah ormanlar kurumaz ve bizde güzel bir dünya elde ederiz" dedi.

Eyüp Belediyesi, etkinlik kapsamında 2 bin fidanı ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla toprağa dikti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Remzi Aydın Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title