Haberler

Eyüp'teki 44 Şehit İçin 44 Kurban

Eyüp Belediyesi, ilçedeki 44 şehit için 44 kurban kesti.

Eyüp Belediyesi, ilçedeki 44 şehit için 44 kurban kesti.

Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan bayram namazından sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü İmarethanesinde bir araya gelen şehit aileleri ile bayramlaştı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Aydın, belediyenin geleneksel projesini devam ettirdiklerini söyledi. Her yıl Kurban Bayramı'nda Eyüp'teki şehitler için kurban kestirdiklerini ifade eden Aydın, "Geçen yıl 43 şehit ailemizin adına kurban kestirmiştik. Maalesef bu yıl 44 oldu. Ailelerimiz de buradalar. Bu vesileyle belki de gönüllerine su serpiyoruz, onların yavrularını hayırla yad etmelerine vesile oluyoruz. Bayramlarımız inşallah birlik, beraberlik ve kaynaşmamıza vesile olur" diye konuştu.

"Biz barış ve sıhhat istiyoruz"

Kesimin ardından kurban etlerin teslim edildiği şehit ailelerinin ise buruk olduğu gözlendi.

Gülüzar Aydoğan, oğlu Kasım Aydoğan'ın 20 yıl önce şehit olduğunu anlatarak, "Oğlum henüz çok gençti. 9 gün kalmıştı tezkere almaya. Ne söyleyeyim. Biz barış ve sıhhat istiyoruz. Bizi hatırlamaları da çok iyi ve güzel bir duygu. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun" dedi.

Şehit babası 75 yaşındaki Fikri Çakır da oğlu İsmail Çakır'ın 1990'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bir erkek evladım, 3 tane kızım vardı. Allah onu o mertebeye layık gördü. 21 yaşındaydı. 1,5 yıllık evliydi. Başka ne söyleyebilirim. İki aydır yüreklerimiz yine sızlamaya başladı. Nice anaların evlatların ve ailelerin ocakları söndü. Yetim çocuklar ve yalnız eşler kaldı. Bunun sonu ne olacak?  Bir an önce bunun çaresine bakılsın."

Kurbanlıklarını alan şehit ailelere, belediye tarafından kavurma, ayran ve pilav dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Remzi Aydın Aydoğan Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
title