Haberler

Eyüp'te Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Sultan Hazretlerinin başlattığı İstanbul'un manevi fethi sürecinin, 1453'te Fatih Sultan Mehmed'in surları aşıp, şehre girmesiyle nihayete ulaştığını belirterek, "29 Mayıs'ta vasıl olacağımız İstanbul'un fethi yıl dönümlerine önem veriyoruz. Gençler 29 Mayıs'ta bu yıl Yenikapı çok farklı olacak." dedi.

Erdoğan, Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış törenine katıldı.

Eserlerin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, belediye hizmet binasının geleneksel mimariyi yansıtması ve teknik özellikleriyle Eyüp Sultan'a yakışan bir eser olduğunu söyledi.

Güzeltepe Kültür Merkezi'nden okullara yapılan spor ve toplantı salonlarına kadar bugün açılışı yapılan diğer eserlerle toplam bedeli 66 trilyon lirayı bulan bu yatırımların hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, yatırımları ilçeye kazandıranlara teşekkür etti.

Eyüp Sultan'ın İstanbul'un en güzel, en nadide yerlerinden birine kurulmasıyla çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Eyüp Sultan'ın ismini aldığı manevi mirasla gönüllerde çok daha farklı bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Sultan'ın, kutlu bir belde olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eyüp Sultan Hazretlerinin başlattığı İstanbul'un manevi fethi süreci, 1453'te Fatih Sultan Mehmed'in surları aşıp, şehre girmesiyle nihayete ulaşmıştır. Eyüp Sultansız bir İstanbul tıpkı kalpsiz bir beden gibidir. Medeniyetimizin ve tarihimizin tüm önemli dönem noktaları gibi fetih sürecini ve ruhunu da daima yaşatmalı, aklımızda tutmalıyız. Bunun için Malazgirt'e önem veriyoruz. Ne diyor şair: 'Bir cuma sabahı semaya karşı Malazgirt'te 54 bin er, bestelediler en güzel marşı/ Allahu ekber Allahu ekber.' Bunun için 29 Mayıs'ta vasıl olacağımız İstanbul'un fethi yıl dönümlerine önem veriyoruz. Gençler 29 Mayıs'ta bu yıl Yenikapı çok farklı olacak. Şimdiden planlarınızı ona göre yapın. Devlet inşallah bütün kurumlarıyla, inşallah tüm İstanbullular, Yenikapı'da fethi bu sene çok daha farklı kutlayacağız. Bakalım şimdi Yenikapı'da göreceğiz sizi. Onbinlerce Eyüp Sultanlı genci orada görmem lazım."

Arif Nihat Asya'nın "Sende geçebilirsin yardan, anadan, serden/ Senin de destanını okuyalım ezberden/Haberin yok gibidir taşıdığın değerden/ Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın, Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın" dizelerini okuyan Erdoğan, "İşte bunun için Balkan harbine, Çanakkale'ye, Kut'ül Amare'ye, Sarıkamış harekatına, Kanal seferine, Gazze savunmasına, 23 Nisan'a, 29 Ekim'e önem veriyoruz. Çünkü bizim için fetih, sadece toprakların, şehirlerin değil, onunla birlikte hatta ondan önce gönüllerin kazanılmasıdır. Asıl cihat, işte bu gönüllerin kazanılması mücadelesidir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Eyüp Sultan Malazgirt İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title