Haberler

Eyüp'te Kültür-sanat Sezonu Açılıyor

Eyüp Belediyesi'nin 2016-2017 kültür-sanat sezonu, 7 Ekim'de başlayacak.

Eyüp Belediyesi'nin 2016-2017 kültür-sanat sezonu, 7 Ekim'de başlayacak.

Yeni sezon kültür-sanat ektinliklerinin tanıtımı dolayısıyla Eyüp'teki Ensari Konağı'nda toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gençlerin dikkatini çekecek etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını belirterek, "Özellikle gençlere dokunacak, onların ilgisini çekecek, merakını toplayacak içerikte programlar yapalım. Yaklaşımımız budur. Ben boş salon görünce rahatsız oluyorum." dedi.

"Gençler, projelerimizin şekillendiği alan"

Aydın, geçmişten geleceğe belediye olarak taşıyıcı görev üstlendiklerini söyleyerek, "Bizim temel sorunumuz; geçmişimizle barışık değiliz. Geçmişimizde çok kıymetli eserlerimiz, değerlerimiz var. Büyük bir medeniyetin çocuklarıyız ama onun farkında değiliz. Dolayısıyla geçmişten günümüze alınması gereken çok yönler var. Bunları bir hamur içerisinde gelecek nesillere aktarmamız lazım. Çok önemli bir misyon ve bunu önemsiyorum. Gençler; kültür, sanat, eğitim ve spor, bizim vizyon projelerimizin şekillendiği alan aslında." diye konuştu.

Kültür-sanatta, eğitim ve etkinlik olmak üzere iki farklı açıdan çalışmalar yaptıklarını dile getiren Aydın, atölye ve kursların eğitim programında yer aldığını, tiyatro gösterimi gibi faaliyetlerin ise etkinlik ayağında bulunduğunu söyledi.

Aydın, kaliteli eğitimler verdiklerinin altını çizerek, "Geçen yıl sinema okulu açtık. Bu sene devam edeceğiz. TRT ile iş birliği yapıyoruz. Sinema okulunun finali bu ayın 27'sinde olacak. Orada yönetmenlik, senaryo, metin, oyunculuk, kurgu gibi 5-6 branş var. Bin 160 kişi başvurdu. Jüri, 41 kişiyi seçti. Çok talep edilen bir faaliyet oldu." ifadelerini kullandı.

"Yaşayan bir mimari, kültür ve sanat hareketliliği arzuluyoruz"

Eyüp Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül ise Eyüp'ün tarihi konumuna işaret ederek, "Eyüp tarihi merkezi, gerçekten dünyada eşine az rastlanır bir kıymete, mirasa ve değere sahip. İslam dünyası açısından da Eyüp Sultan, 4. manevi merkez hüviyetinde. Bu, Eyüp'e doğal bir misyon yüklüyor. Buna layık olmak, bu misyonu yürütebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek gerçekten popülist politikaların ötesinde, ciddi bir sorumluluk ve görev bilinci gerektiren bir olgudur. Bu sorumlulukla hareket eden bir belediye olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü gerçekten kısa günün karı mantığıyla hareket eden bir belediye değiliz." değerlendirmesinde bulundu.

Eyüb El-Ensari'nin manevi mirasını taşıyan insanlar olarak, üç ana unsuru vazgeçilmez gördüklerini söyleyen Akgül, şöyle devam etti:

"Birincisi insan, ikincisi mekan, üçüncüsü fikir. Bu üç ana unsur bir araya geldiğinde, kültür ve medeniyet yaşar hale geliyor. Donmuş, bir müze mahiyetine indirgenmiş kültür ve sanat atmosferini, şehir yaşamını, sosyaliteyi doğru bulmuyoruz açıkçası. Yani 'buralar açıkhava müzesidir' demek, bizim açımızdan doğru bir cümle değil. Biz buraların yaşanılan ve doğru biçimde işlevselleştirilmiş mekanlar olmasını arzu ediyoruz. Bizce geçmişteki misyonun aynısını tekrarlamak mümkün olmadığına göre, onun ruhunu taşıyarak, bugün nasıl gerçekleşeceğini ön görerek talepleri, insanların ihtiyaçlarını da dikkate alarak yaşayan bir mimari, kültür ve sanat hareketliliği arzuluyoruz. Bu yaşayan medeniyet mirasımızı koruyabilmek, geliştirebilmek ve nesillere aktarabilmek, kültür sanat politikamızın ana esasını teşkil ediyor."

Eyüp Belediyesi kültür sanat sezonu açılış programı, 7 Ekim'de Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Remzi Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title