Haberler

Eyüp'te Geleneksel Sünnet Şöleni

Eyüp Belediyesinin geleneksel etkinliklerinden biri haline gelen sünnet şöleni, sünnet operasyonlarının yapılmasıyla sona erdi.

Eyüp Belediyesinin geleneksel etkinliklerinden biri haline gelen sünnet şöleni, sünnet operasyonlarının yapılmasıyla sona erdi.

Eyüp meydanında vatandaşların ilgi gösterdiği mehteran konseriyle başlayan ve animatörler eşliğinde yapılan Boğaz turuyla devam eden şölen, çocukların erkekliğe ilk adımını attıkları operasyonların yapılmasıyla sona erdi. Özel Haliç Hastanesinin 5 uzman doktoru tarafından gerçekleştirilen operasyonlar iki gün devam etti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren aileleri tarafından hastaneye getirilen çocuklar kayıtlarının yapılmasının ardından uzman eller tarafından sırayla sünnet edildi. Çocukların hastane bahçesinde heyecan içinde ve tedirgin bekleyişleri, ailelerin mutluluk gözyaşlarına karıştı. Operasyonlar sonunda çocuklar ve aileleri Eyüp Belediyesi ekipleri tarafından servislerle evlerine bırakıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, sünnetin Peygamber Efendimizin emri olduğunu hatırlatarak, "Günümüzde biz sosyal belediyecilik anlamında ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını böyle bir şölenle, etkinlikle bir araya getirmeyi amaçladık. Artık geleneksel hale geldi. Her erkek çocuğun hayatının önemli anlarından biri sünnettir. Biz onların bu özel günlerinin travmasız yaşamasını ve güzel geçirmesini istedik. Çocuklarımız çok mutlular aileleri de mutlu. Hem bu geleneğimizi gerçekleştiriyoruz hem de ailelerine sosyal destekte bulunmuş oluyoruz. Eyüp Belediyesi olarak her türlü konuyu biz üstlendik. Şimdi sünnet olan çocuklarımız ve ailelerini de bizim tahsis ettiğimiz araçlarla evlerine götürüyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız, bu ve benzeri hizmetlerimiz artarak devam edecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haliç Şölen Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title