Haberler

Eyüp 'Te 15 Temmuz Şehitleri İçin Kurban Kesildi

Eyüp Belediyesi’nin Kurban Bayramı’nda şehitler için geleneksel hale getirdiği kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 2 şehit için de kurban kesildi.

Eyüp Belediyesi'nin Kurban Bayramı'nda şehitler için geleneksel hale getirdiği kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 2 şehit için de kurban kesildi. Eyüplü 50 şehit için kesilen toplam 50 adet kurban, daha sonra şehit ailelerine teslim edilmek üzere paketlenerek hazır hale getirildi.

Eyüp Belediyesi'nin terör saldırıları sonrasında hayatını kaybeden şehitler için yaptığı geleneksel kurban kesiminde bu yıl 15 Temmuz Darbe girişiminde hayatını kaybeden Eyüplü 2 şehit de unutulmadı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 2 Eyüplü şehidin de aralarında yer alan toplamda 50 şehit için Eyüp Sultan'da kurban kesildi. Kurban Bayramı Namazının ardından kesimleri tamamlanan kurbanlıklar, paketler halinde şehit ailelerine teslim edilmek üzere hazır hale getirildi.

Bayram coşkusu Eyüp Sultan'da yaşandı

Eyüp Sultan Camii bayramda doldu taştı. Bayram namazı için erkenden cami avlusuna gelen vatandaşlar cami avlusunu doldurdu. Binlerce vatandaş aynı saflarda bayram namazlarını kılarak dua etti. Bayram namazına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, şehitler için her bayram yapılan kurban kesimine katılarak şehit aileleri ile bayramlaştı.

-"Şehit ailelerine bir kurban hediye ediyoruz"

Şehit ailelerine kurban geleneğini devam ettirdiklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Önemli bir gündeyiz, bayramdayız. Bayramlar insanları birleştirip yakınlaştıran, olumsuz düşüncelerini ve kafalarındaki olumsuz alışkanlıkları değiştirme fırsatı veren yenilenme arınma zamanlarıdır. İnşallah bu bayramda böyle bir amaca vesile olur. Daha sağlıklı, huzurlu birlik ve beraberliğimizin olduğu bir zamana geçeriz diye temenni ediyorum. Eyüp Belediyesi olarak yıllardır bu geleneğimizi yapıyoruz. 15 Temmuz sürecine kadar 48 şehidimiz vardı Eyüp'te ikamet eden. 15 Temmuz'da 2 şehidimiz daha olunca sayı 50'ye çıktı. Biz de bu şehitlerimiz adına ailelerine bir kurban hediye ediyoruz. Bu geleneğimizi de bu sene devam ettirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

-Şehit yakınlarına kurbanlık hediye ediliyor

Şehit ablası Durdu Hızarcı, "Allah bu acıları kimselere yaşatmasın. Her şehit cenazesini gördükçe ben aynı acıları yeniden yaşıyorum. Gözlerimin içi ağrıyor, kalbim ağrıyor. Terörün bitmesini istiyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Kurban kesemeyecekleri düşündükleri için de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Elazığ'da oğlunu şehit veren Musa Pınar ise, "Herkesin bayramı mübarek olsun. Başkanımızdan da Allah razı olsun. Bizi hiçbir zaman unutmuyor. Hepimize birer tane kurban bağışladı. Son olan olaylardan sonra hepimiz üzgünüz. Böyle olmasını istemezdik, ben de vatana şehit verdim. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Oğlunu şehit verdikten sonra bir başına kaldığını söyleyen Sefer Yılmaz, "Duygularımız aynı her sene. Oğlum şehit oldu, ben tek kaldım. Hanım da öldü, bir ben kaldım sağ. Buraya geliyoruz her sene. Sağ olsunlar bize her türlü konuda yardım ediyorlar" ifadelerini kullandı

Beş Bin kişiye kavurma pilav ikramı yapıldı

Öte yandan, namaz sonrası 5 bin vatandaşa kavurmalı pilav ikram edilirken, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da standı ziyaret ederek vatandaşlara kavurmalı pilav dağıttı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Remzi Aydın Eyüp Sultan Politika Güncel Haberler

title