Haberler

Eyüp'lü Çocuklar Deprem Tatbikatına Katıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Simülatör Tır'ından görüntüler Öğrenciler ile röportaj Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile röportaj Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ile Eyüp Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, çocuklar deprem tatbikatı yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Simülatör Tır'ından görüntüler

Öğrenciler ile röportaj

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile röportaj Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ile Eyüp Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, çocuklar deprem tatbikatı yaptı.

Eyüp Kültür Merkezi bahçesine kurulan AFAD'ın deprem simülasyon tırında, 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle çocuklar 6,1'den 7,4'e kadar deprem etkisini yaşadı.

AFAD görevlileri, simülasyon tırına gelen öğrencilere, deprem anında yaşanacak kazaları, yapılması gerekenleri ve nasıl davranılacağını anlatarak bilgi verdi.

Etkinlikte, Yalova, Düzce ve Van depremi gibi doğal afetlerin topluma verdiği zararlar anlatılarak, belli şiddetlerde yapay deprem verildi.

Tatbikata katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın çocuklarla sıralara oturarak, deprem anını yaşadı.

Aydın, deprem anında hazırlıklı olmak gerektiğini ifade ederek, "1999 depremini yaşamıştım, Allah bir daha yaşatmasın o anları. Biz de AFAD'ın yaptığı çalışmaya katılıyoruz, çocuklarımızı bu anlamda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Depremin bir kader olmadığını bilmemiz lazım. Deprem öncesinde ve sonrasında olacakları bilip, toplumsa bilinçlendirmeye yönelik bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Simülasyona giren çocuklara AFAD'ın tanıtıcı broşürleri hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Deprem Haftası Remzi Aydın Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title