Haberler

Eyüp Film Akademisi" Yeni Sezona Başladı

Eyüp Belediyesi tarafından, İstanbul Medya Akademisi iş birliği ve TRT medya sponsorluğu ile düzenlenen "Eyüp Film Akademisi"nin 2016-2017 eğitim sezonunun açılışı yapıldı.

Eyüp Belediyesi tarafından, İstanbul Medya Akademisi iş birliği ve TRT medya sponsorluğu ile düzenlenen "Eyüp Film Akademisi"nin 2016-2017 eğitim sezonunun açılışı yapıldı.

Eyüp Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışta, projenin tanıtım filmi ve öğrencilerin çektiği kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

Açılışta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, sanat dallarından eksikliğini hissettiği tek alanın sinema söyledi.

Sinemanın sınırlandırmaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Sahne sanatları, görsel sanatlar, sanat deyince aklımıza gelen bir duygunun, bir düşüncenin, bir idealin en güzel şekliyle anlatım biçimi ve o anlatım biçimi için kullanılan yöntemler. Bunların tamamına sanat alanı diyoruz. Bu yöntemleri en iyi kullananlara da sanatçı diyoruz." ifadelerini kullandı.

Turan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, "Bundan 3-4 ay önce yaşadığımız bir tarih. Ancak bu konularda, 15 Temmuz başta olmak üzere anlatmamız gereken, bizim bakış açımızla çok duygu, düşünce, tarih ve yaşanmış olay var ama onları anlatacak ruh iklimine sahip insan, sanatçı olmak zor." dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da söylenecek sözlerin ulaştırılması noktasında sanatın iyi bir vasıta olduğunu belirterek, iletişimde büyük öneme sahip olan sinemanın kendine has büyülü özellikleri olduğunu dile getirdi.

"Filmler "15 Temmuz" temalı olsun"

Türkiye'de yerli ve milli sinemanın eksikliğine dikkati çeken Aydın, şöyle devam etti:

"Elbette bu konuda yapılan gayretler var. İnkar etmek mümkün değil ama gönül çok daha fazla yetkinlikle, çok daha fazla etkili bir şekilde bu buluşmanın bereketli bir şekilde devam etmesini arzu ediyor. Eyüp Film Akademisi çalışması, ilk defa belediye bünyesinde yapılan bir çalışma olmakla birlikte, bu sürece çok ciddi katkılar sağlayacak bir çalışmadır. Bin civarı başvuru arasından 35-40'a yakın kursiyerimiz sinema eğitimine tabi tutulmak için seçildi."

Aydın, akademide hazırlanacak filmlerin, "15 Temmuz" temalı olması temennisinde de bulunarak, "15 Temmuz, içinde var olan ve yok edilemeyen doğru söylemlerin, aslında bir anlamda açığa çıktığı önemli bir tarihtir ve dönüm noktasıdır." diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca, İstanbul Medya Akademisi Eğitim Koordinatörü Ayşenur Gençalp, Eyüp Film Akademisi eğitmenleri Ege Ellidokuzoğlu ve Emre Konuk, akademi hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Eyüp Film Akademisinde, öğrenciler 7 ay süreyle kamera ve ışık kullanımı, senaryo yazımı ve eleştirisi, kurgu teknikleri ve görsel efekt kullanımı üzerine eğitim alacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Turan İstanbul Eyüp Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title