Haberler

Eyüp Belediyesi'nden İstanbullulara Armağan

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi, "Tarihten Günümüze Bir Masal Denizi Haliç" belgeselini çektirerek İstanbullulara muhteşem bir kültür hizmeti sundu.

Belgeselin galası bugün (19 Aralık Cuma) Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın evsahipliğinde gerçekleşen galaya, Eyüp ilçe protokolü, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve Eyüplüler katıldı. Galaya katılan konuklar, belgesel gösterimi öncesinde verilen kokteyle katıldılar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Haliç'in "Huzur Başkenti" Eyüp için ayrı bir güzellik, bir doğal miras olduğunu belirterek, "İstedik ki bu masal denizi Haliç'in bir başka adıyla Altın Boynuz'un ilk çağlardan bugüne; bilinmeyen olağanüstü öyküsü bir belgesel titizliğinde gün ışığına çıksın. İşte bu belgesel ile bugünden yarınlara 'Bir Masal Denizi Haliç' izlenebilsin istedik. Başta bu belgeselin çekilmesi fikrinin mimarı ve geçen dönem Eyüp Belediye Başkanlığı görevini ifa eden İsmail Kavuncu olmak üzere emeği geçen herkese tüm Eyüplüler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Haliç'in tarihi ve sosyal gelişimini ele alan belgeselde, aynı zamanda Haliç'in son 15 yıldaki temizlik operasyonu kapsamlı şekilde anlatılıyor. Çeşitli canlandırma sahnelerin yer aldığı belgeselde, ayrıca önemli isimlerle söyleşilere, havadan ve sualtı Haliç çekimlerine yer veriliyor. Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eyüp eski belediye başkanları Ahmet Genç, İsmail Kavuncu ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, tarihten günümüze Haliç'te yapılan çalışmaları ve gerçekleştirilen önemli projeleri aktarıyorlar.


Bir Masal Denizi: Haliç Çekim Süreci…

Uzman isimler ve sürece tanıklık edenlerin anlatımıyla yarı dramatik ögelerle ve yüksek bir görsellikle hayata geçirilen bu belgesel, iki aylık bir çalışmanın ürünü…

Çekimler, Sony F65 Süper 35 mm Kamera ile Süper Panther, Jimmy Jib, Stadycam gibi teknik ekipmanlarla yapıldı. Belgesel içinde yer alan canlandırmalar kalabalık bir uyuncu grubu ile Eyüp'ün farklı mekanlarında gerçekleştirildi.

Çekimlerden sonra belgeselin post prodüksiyon aşamasında yoğun bir süreç içerisinde Haliç'in tarihini anlatan arşiv belge ve görüntülerin yanısıra, Visual fx/3D Animation uygulamaları, gravür, resim ve minyatürlerin getirdiği zenginlikle harmanlandı. Son olarak da güncel Haliç ve çevresinin görüntüleri eşliğinde, Mesut Uz'un seslendirmesi ile post prodüksiyon aşaması bitirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Remzi Aydın Ak Parti Haliç Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title