Haberler

Eyüp Belediyesi'nden Engelliler İçin Eğitim

Eyüp’te hizmete açılan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli vatandaşlar, minyatürden kemana kadar birçok dalda eğitim görecek.

Eyüp'te hizmete açılan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli vatandaşlar, minyatürden kemana kadar birçok dalda eğitim görecek.

Eyüp Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle engelli vatandaşları için projelendirdiği ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi)'nde eğitimler başladı. Açılışının yakın zamanda yapılması planlanan merkezde özel öğrenciler için ders zili çaldı. Ahşap boyama ve ney kursları için kaydı yapılan öğrenciler başlayan derslerde, yetenekleri ve ilgi alanları göz önünde bulundurularak ilgili sınıflara yerleştiriliyor. Yaklaşık olarak 200 engelli öğrenciye hizmet vermesi planlanan ESER, günde 60 özel öğrencinin derslere katılabileceği kapasitede hazırlandı.

OKULDA HEM ENGELLİLER, HEM DE AİLELERİ İÇİN EĞİTİMLER VERİLECEK

Pierre Loti'de özel olarak inşa edilen okulda, seramik, ahşap boyama, minyatür, hat ve ebru gibi el becerisi isteyen sanat derslerinin yanında, keman, ney, kudüm ve ses eğitimini içeren müzik dersleri de verilecek. Bunların yanında açılacak dersler arasında, basketbol, tenis, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar destekli reklam ve tasarım, okuma yazma, işaret dili, rezervasyon ve çağrı merkezi personeli yetiştirme kursları da bulunuyor. Okulda ayrıca, özel çocuklar ve ailelerin hayatını kolaylaştırmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla ailelere yönelik olarak özel çocuk bakımı ve eğitimi dersleri de verilecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın engelliler için hazırlanan bu özel proje ile Eyüp'teki engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirterek, "İnsana hizmet en temel görevimiz. Ayrım yapmadan her kesime eşit hizmet götürüyoruz. Ama gençler, çocuklar, kadınlar ve engelliler gibi pozitif ayrımcılık yapacağımız gruplar da var. Bu önemli bir hizmet. Burada hem çocuklarımız hem de aileleri eğitim alacaklar ve hayata daha bir farklı bakar hale gelecekler" diye konuştu.

Engelli vatandaşların sosyal hayta kazandırılması amacıyla hayata geçirilen projeye kayıt yaptırmak isteyenler Eyüp Belediyesi Sosyal Koordinasyon Merkezi ve Şeker Hayat Özel Çocuklar İş Okulu'na başvurabilir. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title