Haberler

Eyüp Belediyesi'nden Balkanlara 10 Bin Kişilik Dev İftar Sofrası

11 ayın sultanı Ramazan'ın manevi atmosferi, Eyüp Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikle Balkanlara taşındı. Bu yıl geleneksel hale getirilen iftar organizasyonu, Bosna Hersek ve Makedonya'daki binlerce Müslüman'ı aynı sofrada bir araya getirecek.

Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede iftar programı düzenleyen Eyüp Belediyesi, iftar sofrasının ruhunu bu kez Balkanlara taşıdı. İlki geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl geleneksel hale getirilen Balkan iftarları, üç gün boyunca farklı noktalarda düzenlenecek iftar programıyla binlerce Müslüman'ı aynı sofrada buluşturacak. Hayırseverler ve STK'ların destekleriyle Makedonya ve Bosna Hersek'te verilecek iftar programları öncesinde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da beraberindeki heyetle birlikte Balkanlar'a gitti.

"YEME İÇMENİN ÖTESİNDE ASLINDA BÜTÜN BUNLAR KARDEŞLİĞİN VASITASI"

Atatürk Havalimanı'nda Bosna Hersek hareketi öncesinde gazetecilerle bir araya gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, iftar programları hakkında bilgi verdi. Remzi Aydın, "Hem oradan gelen insanlarımızla oradaki akrabalarını tanıştırmak, kaynaştırmak hem de Türkiye'den bir nefes bir ses olma adına Ramazan'ın bereketini oradaki kardeşlerimizle paylaşma adına bir geleneğimiz bu. Bu sene de o geleneğimizi ihya etmeye çalışıyoruz. Üç şehirde iftar vereceğiz. Hırvatistan sınırında Brcko ve Makedonya'da da Kalkandelen ve Gostivar illerinde. Tabi yeme içmenin ötesinde aslında bütün bunlar kardeşliğin, dostluğun, kültürel ve sosyal işbirliğinin, tanış olmanın birer vasıtası. Biz Eyüp Belediyesi olarak bu anlamda değerlendiriyoruz. Bu şekilde çalışmalarımıza da devam edeceğiz" dedi.

TOPLUMLAR ARASI İLİŞKİYE VURGU

Balkan ülkeleriyle yakın ilişkileri sayesinde Türkiye'nin bölge coğrafyasında büyük ilgi gördüğünü dile getiren Remzi Aydın, "İnanılmaz derecede pozitif tepki alıyoruz. Havaalanına indiğinizden itibaren bunu çok bariz bir şekilde görebilirsiniz. İnanılmaz bir şekilde tavırlarla bizi karşılıyorlar. Halk zaten Türkler var, Müslüman halk var. Tarihten gelen bağlarımızdan dolayı çok sıcak bir ilişki gerçekleştiriyoruz. Kendimizi yabancı hissetmiyoruz.  İlişkilerimiz sadece 'bir araya geldik, sohbet ettik, ayrıldık gittik' olmaması lazım. Bu ilişkilerimiz bereketli olması lazım. Başka ilişkilere de zemin teşkil etmesi lazım. Onların değişik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek olmaya çalışıyoruz. Bizim imkanlarımız Türkiye olarak daha fazla. Hastaları Türkiye'ye geldiğinde destek olmaya çalışıyoruz, başarılı gençlerimizi her sene Balkanlara gönderiyoruz, onları gönderiyoruz. Oradaki Osmanlı mirasımızı, oradaki insanları gençlerimiz de tanıyorlar. Ne kadar önemli bir geçmişe sahip olduğumuzu gençlerimiz müşahede ediyor" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIDILAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da karşı Balkanlarda büyük ilginin olduğunu söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Hükümetimizin son 10 yılda Balkanlara yaptığı çalışmaların izlerini gördük, hissettik. Oradaki vatandaşlarımız bunu çok iyi biliyorlar. Cumhurbaşkanımız onlarla çok hassas olarak ilgileniyor. Hatta şunu söylediler; Cumhurbaşkanımızın doğum gününde dolmuşçular bir gün ücretsiz yolcu taşımışlar. Berberler tıraş parası almamış.  Bu Makedonya'da yaşanmış bir olay" dedi.

İftar programları kapsamında Bosna Hersek'in Brcko ile Makedonya'nın Gostivar ve Kalkandelen şehirlerinde yaşayan Müslümanlar için iftar yemeği verilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın Makedonya Türkiye Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title