Haberler

Eyof 2017 - Buz Hokeyinde Finalin Adı Rusya ve Belarus Oldu

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) erkekler buz hokeyinde Rusya Belarus, finalde karşılaşacak.

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) erkekler buz hokeyinde Rusya Belarus, finalde karşılaşacak.

Yarı finalin ilk karşılaşmasında Buz Hokeyi Arena'da Belarus ile Fransa karşılaştı.

Belarus adına ilk golünü maçın başlarında Aliaksei Katsialouski kaydetti ve ilk periyot 1-0 sona erdi. Ardından ikinci periyotta yine Belarus adına Mikita Psyhkaila skoru 2-0'a taşıdı. Fransa oyuncusu Yohan Coulaud ile cevap verdi ve ikinci periyot Belarus'un 2-1'lik üstünlüğü sona erdi.

Üçüncü periyotta gol sesi çıkmayınca Belarus rakibini 2-1'lik skorla mağlup ederek ilk finalist oldu.

Gergin maçı Rusya kazandı

Aynı salonda yarı finalin ikinci maçında Rusya- Slovakya karşılaştı. Rusya'nın dördüncü dakikada Laroslav Likhachev ile bulduğu sayıya 30 saniye sonra cevap veren Slovakya'dan Jan Sarvas skoru 1-1'e getirdi ve periyot bu sonuçla tamamlandı.

Oldukça gergin bir atmosferde geçen maçın ikinci periyoduna Slovakya hızlı başladı. Maçın 25. dakikasında Rusya kalesi önünde yaşanan tartışma sonucu hakemler, iki takımdan da birer oyuncuya 2 dakika cezası verdi.

Rusya, Slovakya'nın etkili ataklarına rağmen ikinci periyotun 28 ve 29. dakikalarda İlya Safonov ile Aleksandr Cherny'in kaydettiği sayılarla skoru 3-1 yaptı.

Slovakya'nın etkili atakları sayı getirmeyince bu periyot 3-1 sona erdi.

Üçüncü periyota hızlı başlayan Rusya 30. saniyede Dmitrii Tiuvilin ile 4-1 öne geçti. Mücadeleyi bırakmayan Slovakya 59. dakikada Oliver Okuliar ile gol bularak skoru 4-2'ye getirdi ve maç bu sokarla bitti.

Bu skorla Rusya, EYOF'ta finale çıkarak Belarus'un rakibi oldu.

Organizasyonda Fransa ve Slovakya'da bronz madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: AA / Spor

Slovakya Erzurum Belarus Rusya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title