Haberler

Eynez Maden Ocağı'nda İnceleme Talebi - TMMOB Genel Başkanı Soğancı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Eynez Maden Ocağı tabelası-Maden ocağından detaylar-Mehmet Soğancı'nın girişte yetkililerle görüşmesi-TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı'nın açıklamaları Soma'daki maden faciası- TMMOB Genel Başkanı Soğancı: "301 kişinin yaşamını yitirdiği maden ocağında inceleme yapmak istedik, ancak şirket yetkilileri izin vermedi" TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağında inceleme yapma girişimlerine şirket yetkililerince izin verilmediğini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Eynez Maden Ocağı tabelası-Maden ocağından detaylar- Mehmet Soğancı'nın girişte yetkililerle görüşmesi-TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı'nın açıklamaları Soma'daki maden faciası- TMMOB Genel Başkanı Soğancı: "301 kişinin yaşamını yitirdiği maden ocağında inceleme yapmak istedik, ancak şirket yetkilileri izin vermedi" TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağında inceleme yapma girişimlerine şirket yetkililerince izin verilmediğini bildirdi. Soğancı, Soma ilçesinde facianın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı'nın nizamiye kapısı önünde basın açıklaması yaptı. 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği maden faciasının yaşandığı ocakta inceleme yapmak amacıyla bölgeye geldiklerini, ancak şirket yetkililerinin izin vermediğini kaydeden Soğancı, şunları söyledi: "İşletme tarafından mahkeme kararı olmasına rağmen içeriye alınmadık. Şu anda duyduk, bu işletmede 300 insan çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nı Ankara'ya gidince de uyaracağım. Şu anda 301 canın kaybolduğu bu maden ocağında bu 300 arkadaş ne yapmaktadır? Bunların iş güvenlikleri sağlanmış mıdır? Bunların işçi sağlığı, iş güvenliği hükümleri bu ocakta var mıdır? Bunlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bilgisi dahilinde midir? Bir yeni 300 kişi daha gidecek midir?"Soğancı, facianın yaşandığı günlerde facianın nedenlerini incelemek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: "İş müfettişleri dışında iş kazası incelemesinin yapılması mümkün olmadığı gerekçesi ile talebimiz reddedildi. Bakanlık tarafından başvuruya verilen cevapta da ortaya konulduğu gibi bilinçli bir takım politikalar zinciriyle işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında uzman meslek örgütleri alandan koparılmış, etkisizleştirici uygulamalar yürütülmüştür. İşçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetleri, hatta işyeri hekimleri ile mühendislerin eğitimleri dahi taşeronlaştırılmıştır. Bütün bunların ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliğini çok daha kötüye götürdüğü ortadadır. Kötü gidişin en acı örneklerinden biri de Soma'dır."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Soğancı Eynez Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title