Haberler

Eynesil'de Çiftçiler Karpuz Yetiştiriyor

Eynesil'de fındık ve çay tarımıyla uğraşan çiftçiler, tarlalarında karpuz yetiştirmeye başladı.

Eynesil'de fındık ve çay tarımıyla uğraşan çiftçiler, tarlalarında karpuz yetiştirmeye başladı.

Çiftçilerden Berat Torçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda artan sıcaklıklar neticesi "karpuz yetişir mi" fikriyle bu yönde çalışmalar yaptığını söyledi.

Tarlasına Diyarbakır karpuzu dahil bir çok çeşit karpuz ektiğini belirten Torçuk, "Diyarbakır karpuzu çok büyüdü ve çatladı. Bu yöreye en uygun yetişen türleri seçerek bu yıl karpuz tarlası yaptım. Ayrıca komşulara da tavsiye ederek tohum verdim. Tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz karpuzlardan bu yıl istediğimiz verimi alamasak da bölgemizde karpuz yetiştirildiğini ispat ettik" dedi.

Mehmet Aydın ise Berat Torçuk'un teşviğiyle karpuz yetiştirmeye başladıklarını dile getirerek, "Geçen yıl satılacak kadar olduydu. Bu yıl ise havaların bir süre yağışlı olması nedeniyle istediğimiz verimi alamadık. Ayrıca tarlamızda mücadelesi zor bir ot çeşidi bulunuyor buda üretimimizi olumsuz yönde etkiliyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Eynesil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title