Haberler

Eymir Gölü Yapılaşma Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Güncelleme:

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ODTÜ'ye özel plan değişikliği yaptığını ve Eymir'i yapılaşmaya açtığını belirtti.

Candan Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğini eleştirerek, dava açılacağını açıkladı. Candan, ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliğini eleştirerek, dava açılacağını açıkladı. Candan, "ODTÜ'de planın arkasında planları var" diyerek tepkisini dile getirdi. Candan şöyle devam etti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda askıya çıkan planlar, sessiz sedasız askıya çıktı. Bu da ODTÜ planın arkasında gizli kapaklı planlar olduğuna işaret ediyor. 20 Mayıs 2014 tarihinde onaylanan plan bir ay askıda kaldı. Plana dava açacağız."

Bu yeni plan değişikliği ile Eymir Gölü'nün yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Candan, "Eymir Gölü'nün bir bölümü 2.Derece doğal sit alanı haline geldi.Gölün kenarında turizm yatırım ve işletme belgeli turistik tesisler yapılacak. Plan notlarına göre yapılacak her türlü projelendirme ve ruhsatlandırma işlemlerinde Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkili ODTÜ ve Eymir için tam bir felaket. Plan üzerinde çalışıyoruz, planın her bir metrekaresini büyüteçle inceliyoruz. Altında ne tür pazarlıklar ve rantlar var göreceğiz. Yaz dönemi ve bayram Gökçek'in inşaat ve ağaç kesme dönemidir.Tüm Ankaralıları duyarlı olmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Tezcan Karakuş Eymir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title