Haberler

Eylemciler "Ergenekon Caddesi" Nin İsmini "Hrant Dink Caddesi" Olarak Değiştirdi

Taksim'de toplanan yüzlerce kişi gazeteci Hrant Dink'i anmak için Agos Gazetesi'ne yürüdü.

Taksim'de toplanan yüzlerce kişi gazeteci Hrant Dink'i anmak için Agos Gazetesi'ne yürüdü. Rakel Dink'in de katıldığı yürüyüşte bir grup, "Ergenekon Caddesi" ismini "Hrant Dink Caddesi" olarak değiştirdi. Yürüyüş sırasında çevik kuvvet polisleri ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik büyümeden önlendi.

Taksim Talimhane Caddesi girişinde toplanan yüzlerce kişi Hrant Dink'in vurulduğu Agos Gazetesi önüne yürüdü. Yürüyüşe Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de Halaskargazi Caddesi'nde katıldı. "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" sloganları atan katılımcılar, Dink'i andı. Grup Ergenekon Caddesi girişine geldiğinde ilginç bir eyleme imza attı. "Ergenekon Caddesi" yazılı tabelanın üzerine yanlarında getirdikleri "Hrant Dink Caddesi" yazılı tabelayı yerleştiren eylemciler, caddenin ismini değiştirdi. Yürüyüş sırasında polisle grup arasında ufak bir gerginlik de yaşandı. Gruptan biri elindeki bayrak sopasını polise fırlattı. Araya giren polisler ve diğer katılımcılar gerginliğin büyümesini önledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hrant Dink Rakel Dink Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title