Haberler

Eylem Yapan Tpıc İşçileri Gözaltına Alındı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, TPAO’ya ait üretim istasyonunda eylem yapan TPIC işçileri eylemi sürdürmek isteyince jandarma tarafından gözaltına alındı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, TPAO'ya ait üretim istasyonunda eylem yapan TPIC işçileri eylemi sürdürmek isteyince jandarma tarafından gözaltına alındı.

İş sözleşmelerinin feshedileceğini öğrenen 40 TPIC işçisi, TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü Kahta Karakuş Üretim İstasyonunda oturma eylemi yaptı. Petrol-İş Sendikası Başkanı Ali Tırpan ve sendikacılarında katıldığı eylemde, işçiler bayram arefesinde mağdur edildiklerini dile getirdi. Yaklaşık sekiz saat Karakuş Üretim İstasyonu sahasında oturma eylemi yapan işçiler sahayı terk etmeyeceklerini ifade etti. TPAO yetkilileri, işçilerin eylemi sonlandırmasını istedi. İşçiler eylemi devam ettireceklerini ifade edince olay yerine jandarma ekipleri gelerek yoğun güvenlik önlemi aldı.

İşçiler iş sözleşmelerinin 11 Temmuzdan itibaren feshedileceğini belirterek, kendilerine daha önce sözleşmenin yıl sonuna kadar süreceğinin söylendiğini aktardı. İstasyonda oturma eylemi yapan işçiler, yetkililerden kalıcı bir çözüm alana kadar oturma eyleminin devam edeceğini belirtti.

TPAO yetkilileri, bu sorunun diyalogla halledilmesi gerektiğini dile getirdi ancak işçiler 6 aydan beri sorunun diyalogla çözülmediğini öne sürdü.

Petrol-İş Sendikası Adıyaman İl Başkanı Ali Tırpan, "Son bir yıl içerisinde petrol fiyatlarının aşağıya düşmesiyle beraber TPAO bundan böyle TPIC'e iş vermeyeceğini açıkladı. Petrol fiyatlarının düşmesini bahane ederek 31 Aralık 2014 tarihinde TPIC tarafından burada gördüğümüz bu arkadaşların hepsine sözleşmelerinin bittiğini yeni bir sözleşme yapılmayacağını, sözleşmenin feshedildiğine dair yazı gönderildi" dedi.

Arkadaşlarının o günkü şartlarda bir duruş sergilediğini anlatan Tırpan, şöyle konuştu: "İşlerine sahip çıkarak burayı terk etmediler. İşlerine devam etmeye çalıştılar. Bir direniş gösterdiler. Sonra TPAO ile TPIC arasında bir ek protokol yapılarak bu arkadaşları 6 ay süreyle devam edebileceklerini söylediler. O protokol elimizde mevcut. Tabi bu arada bu insanların hiçbiri işe çağrılmadı. Davet edilmedi sadece hesaplarına asgari ücret oranında bir maaş yatırıldı. Son yaptığımız girişimlerde gördüğümüz üzere 30 Haziran 2015 tarihinden itibaren sözleşmelerin tamamen fesh edileceğine dair söylentiler çıktı. Bu nedenle arkadaşlarımız hep birlikte bir tepki gösterdiler. Ekmeklerine, işlerine sahip çıkmaya gayret ediyorlar. Kolay teslim olmayacaklar."

İşçiler eylemi sonlandırmamakta direnince İl Jandarma Asayiş Şube Müdürü işçileri ikna etmeye çalıştı. Bu esnada özel güvenlik görevlileri ile işçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yoğun ikna çabalarından sonra kısa süreli çıkan tartışmalardan sonra eylemciler jandarma nezaretinde ifadeleri alınmak üzere götürüldü.

Oturma eyleminin ardından Kahta İlçe Jandarma Karakolunu getirilen eylemciler burada ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title