Haberler

Eylem Yapan Kamyoncular Tem'i Ulaşıma Kapattı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık 1000 kamyon şoförünün motorin fiyatlarının yüksek olması, kendilerine yönelik yeni düzenlemeler ve alacaklarını tahsil edemediklerini gerekçe göstererek başlattığı kontak kapatma eylemi bugün de TEM'i bir süre kapatarak devam etti.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık 1000 kamyon şoförünün motorin fiyatlarının yüksek olması, kendilerine yönelik yeni düzenlemeler ve alacaklarını tahsil edemediklerini gerekçe göstererek başlattığı kontak kapatma eylemi bugün de TEM'i bir süre kapatarak devam etti.

Gebze'deki Marmara Nakliyeciler Garajı'nda toplanan ve kontak kapatan kamyoncular bugün de protesto eylemlerini sürdürdü. Son dönemlerde artan motorin fiyatları ve hükümetin nakliyatçılarla ilgili düzenlemeler nedeniyle çalışamaz hale getirildiklerini bildiren kamyoncular, birçok nakliyat firmasının da işyerinin kapısına kilit vurduğunu belirtti.  Kamyoncular, eylemlerinin ikinci gününde, bugün de isteklerinin yerine getirilmesini isterken aralarındaki görüş ayrılıkları zaman zaman kavgaya neden oldu. Polisler, çıkan kavgaya müdahale ederek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Kamyoncular adına basın açıklaması yapan Adem Narin  nakliyatçılara motorinin daha düşük fiyata satılmasını,  ticari araç sürücülerinin bulundurması zorunlu SRC belgelerinin alımının kolaylaştırılmasını isterken yanı sıra  15 maddelik istekte bulundu.

Yaklaşık 500 kamyon şoföraü Gebze turnikelerinden kornalarını çalarak TEM'e girerkenkısa süre yolu kapattı. Komyon şoförleri daha sonra İstanbul yönüne iledikten sonra Şekerpınar turnikelerinden yeniden TEM'den çıkış yaptı. Kamyoncuların bir kısmı garaja dönerken, bir bölümü Şekerpınar Gişeleri'nin bulunduğu bölgede yolu kapatarak oturma eylemi yapmak için beklemeye geçti. - Gebzekocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şekerpınar Marmara Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title