Haberler

Eylem Yapan Çiftçilere Müdahale

Mardin’in Derik ve Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan uluslararası karayolu olan D-4 ve E-90 ile İpek Yolu’nun kesiştiği Üçyol mevkiinde eylem yaparak yolu taşlarla ulaşıma kapatan çiftçiler, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.

Mardin'in Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan uluslararası karayolu olan D-4 ve E-90 ile İpek Yolu'nun kesiştiği Üçyol mevkiinde eylem yaparak yolu taşlarla ulaşıma kapatan çiftçiler, güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi.

Edinilen bilgiye göre, Üçyol mevkiinde bir araya gelen çiftçiler, aşırı yüklenme nedeniyle sistemin mevcut yükü kaldırmamasından dolayı yaşanan salınım ve kesintilerden dolayı uluslararası karayolunu ulaşıma kapattı. Eylem nedeniyle yolun her iki yönünde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren ve taşlı saldırı yapan çiftçilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Olaylar sırasında Faik Şengel ile ismi öğrenilemeyen bir çiftçi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

SULTAN KÖSEN ÇİFTÇİLERLE BİRLİKTE EYLEME KATILDI

Dünyanın en uzun adamı ünvanını taşıyan Sultan Kösen de çiftçilerin yaptığı eyleme katıldı. Kösen, çıkan kargaşada sıkılan tazyikli su ve biber gazından etkilendi. Çiftçiler ile güvenlik güçleri arasında olaylar devam ediyor. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Mardin Derik Üçyol Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

URFALI:

Kaçak elektirik kaçak elektirik diye bağıranlara sesleniyorum doğuda keyfi muamle ile ceza yiyen insanların sayısı belli değil sebep ise ceza kesen tedaş görevlileri komisyon üzerine çalışması bir diğer konu ise elektirik 5 dakika başı düşüp birden yükseliyor bu sebepten tüm halkın elektronik aletleri yanıyor şahsım iş yerimin yanında benim olmak üzere 20den fazla yerin kliması tv buzdolabı gibi ev aletleri yanmıştır. kaçak diye seslenenler önce doğru hizmet vermeyi ve keyfi ceza kesmeyi bırakıp bize verilen elektiriği batıya nazaran 3 katı pahalı vermesinler. bir istanbul izmirde elektirik kw''tı 130 kuruşken doğuda elektirik 320 kuruş diyeceksiniz elektiriğin geldiği yer uzak değil arkadaşım urfa barajıyla aramız 90km kimse bahane aramasın gerekeni yapıp herkese eşit davransın bu halk o zaman elektiriğide düzgün öder bu olaylarda çıkmaz. .

4
0
yanıtYanıtla
URFA VİRANŞEHİRLİ:

Selam olsun Kzıltpeye Derike sorunları için meydandlarda olan insanlarımıza Bu elktriksorununu çözmeki çin Viranşehir olarak bizde yolu kapatacaz detek amaçlı

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title