Haberler

Expo Heyeti Selçuk'ta İncelemelerde Bulundu

Expo 2020 adaylık sürecinde incelemelerde bulunmak üzere İzmir'de bulunan Expo Heyeti, Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'ni ziyaret etti.

Expo 2020 adaylık sürecinde incelemelerde bulunmak üzere İzmir'de bulunan Expo Heyeti, Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'ni ziyaret etti.

Yapılan ziyarete; EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, EXPO İzmir Temsilcisi Serpil Alpman, Paris Türkiye BIE Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı, Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ve Danimarka BIE Delegesi Steen Christensen başkanlığındaki İnceleme Heyetinde bulunan Gambia BIE delegesi Ousman Badjie, Kazakistan BIE Delegesi Serık Amırov, Pakistan BIE Delegesi Suraiya Ahmed Butt, Slovenya Delegesi Alenka Ivancic, BIE Başkanı Ferdinand Nagy, BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales, BIE Genel Koordinatörü Dimitri Kerkentzes ve BIE EXPO Koordinatörü Laurence Levy Toledo katıldılar.

Konuk Heyeti, Meryemana Evi'nde Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir ve İlçe Turizm Müdürü Mehmet Falakalı karşıladı. Meryemana Evi'ni gezip şifalı sularından içen konuklar, daha sonra Efes Antik Kenti'ni ziyaret ettiler. Efes Müzesi Müdür Yardımcısı Halil Bölge rehberliğinde antik kent hakkında bilgi alan konuk heyet, Yamaç Evleri de görüp inceleme olanağı buldular. Buradaki tarihi eserlere hayran kalan konuklar, antik kentin birçok noktasında çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, heyettekilere Artemis heykeli ve Selçuk'u tanıtan broşürler hediye etti. Efes gezisinden sonra konuk heyet Selçuk ilçesinden ayrıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Efes Antik Kenti Türkiye Paris İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title