Haberler

Expo 2016, Konyaaltı'nda Hayat Buluyor

Küresel ölçekte büyük önem taşıyan ve kente ekonomik ve ticari katma değer sağlayacak olan "EXPO 2016",ilk olarak Konyaaltı'nda hayat buluyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, EXPO 2016 projesinden esinlenerek hazırlanan ve seçim bildirgesinde de yer verilen "EXPO 2016 Parkı Ekolojik Oyun Vadisi" projesi için düğmeye bastı. Konyaaltı Belediyesi, Akkuyu Mahallesi'nde 25 bin metrekare alan üzerine planlan proje, bitki tünelleri, biyolojik gölet, süs havuzları,suni çim, kızak pisti, yeme içme üniteleri, çay evleri, fitness ve temalı çocuk oyun alanları pek çok doğayla bütünleşik unsuru bir araya getiriyor.

İKİ BİN 500 METREKARE GÖLET PROJEDE

"EXPO 2016 Parkı Ekolojik Oyun Vadisi Projesi" ile su yeniden hayat buluyor. 25 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan parkın içerisinde 600 metre uzunluğunda iki ayrı süs havuzu bulunuyor. Mevcutta kurumuş olan 2 bin 500 metre uzunluğundaki dere yatağı, suni gölete dönüştürülerek yeniden hayat buluyor. Kanolarla gezinti yapmaya da olanak tanıyan göletin, çocuklar kadar büyükler içinde keyifli bir eğlence ortamı oluşturacağı belirtildi.

İKİ BİN KİŞİLİK AMFİ TİYATRO

Amaçlarının çocukların doğayı yaşayarak keşfetmesi olduğunu ifade eden Başkan Muhittin Böcek, bitki tünelleri, biyolojik gölet; seramik ve çeşitli el sanatlarının da icra edilebileceği atölyelerin yer alacağını ve "EXPO 2016 Parkı Ekolojik Oyun Vadisi" projesi için start verdiklerini söyledi. Proje içersinde 2 bin kişilik amfi tiyatronun da yer alacağını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, bir çok etkinliğe de yine bu projeyle ev sahipliği yapabileceklerini bildirdi.

Başkan Muhittin Böcek, çok kısa bir süre içinde inşaat çalışmalarına başlayacakları projenin 7 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanacağını, EXPO 2016 Antalya Projesi'nden önce,"EXPO 2016 Parkı Ekolojik Oyun Vadisi Projesi" ile Antalyalıları doğayla buluşturacaklarını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Böcek Konyaaltı Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title