Haberler

Expo 2016'da 140 Yıllık Bonsai Sergileniyor

Japonlar'ın geleneksel minyatür ağaç yetiştirme sanatı 'bonsai'nin en güzel örnekleri Expo 2016 Antalya'daki Japon iç bahçesinde sergileniyor.

Japonlar'ın geleneksel minyatür ağaç yetiştirme sanatı 'bonsai'nin en güzel örnekleri Expo 2016 Antalya'daki Japon iç bahçesinde sergileniyor. 140 yıllık olmasına rağmen boyu yalnızca 60 santimetre olan ardıç ağacının da yer aldığı bonsai sergisi, ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

Expo 2016 Antalya sergi alanında Japonya'daki mevsimleri çağrıştıran '3-Mevsim' temasıyla oluşturulan Japon iç bahçesi ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Bahçede 'Yazın Parlak Festivalleri' teması kapsamında bonsai sergisi açıldı. Sergide 60 yıllık akçaağaç, 80 yıllık karaağaç, 100 yıllık dişbudak yapraklı ağaç, 100 ve 120 yıllık 2 adet ardıç ile 140 yıllık bir ardıç sergileniyor. 60 santimetre boyundaki 140 yıllık ardıç özellikle dikkati çekerken, sergideki bonsailerden en uzun olanı ise 90 santimetre.

Ağaçların bakımından sorumlu olan bonsai uzmanı Takahiro Mori, tabak anlamına gelen 'bon' ve bitki anlamına gelen 'sai' sözcüklerinden türeyen bonsainin, özel tekniklerle ağaçların saksılar içinde budanarak ve bodurlaştırarak büyütülmesi anlamına gelen bir çiçek sanatı olduğunu söyledi. Japonya'ya Çin'den gelen bir sanat olan bonsainin, birçok insan için doğaya olan özlemlerini minyatür olarak karşılama anlamına geldiğine dikkat çeken Mori, "Bu sergide 6 ağaç var ve bazıları 100 yıldan daha eski. Yani çok eski ağaçlar. Bu ağaçlar Japonya'dan çok yıllar önce gelmiş ve şu an bazıları İstanbul'da. Biz de onları bu sergi için buraya getirdik. Çok özel ve eski ağaçlar oldukları için çok pahalılar" dedi.

BONSAİLERİN İHTİŞAMINI KEŞFEDİN

Mori, bonsailerin ihtişamını keşfetmek için bir de ipucu verdi. İnsanların bonsailere hep yukarıdan aşağıya baktığını söyleyen Mori, aslında bu ağaçlara aşağıdan bakmak gerektiğini vurgulayarak, "Böylece bonsainin aslında ne kadar büyük bir ağaca benzediğini görebilirsiniz" dedi.

Bonsaileri günde iki kez suladığını söyleyen Mori, ağaç türüne göre yılda bir ya da iki kez de budama yapıldığını belirtti. Expo 2016 Antalya sergi alanındaki Japon iç bahçesinde, Japonya'nın 1603-1868 yıllarını kapsayan Edo' döneminde yıldızı parlayan bahçecilik zanaatına ilişkin örnekler sergileniyor. Japonya'nın çiçek kültürünü tanıtan sergi ve etkinliklerin yapıldığı bahçede 18 ve 19 Haziran tarihlerinde saat 15.00'da ikebana gösterisi yapılacak. Bonsai sergisi ise 21 Haziran'a kadar açık kalacak.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Japonya Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title