Haberler

Expo 2016 Antalya "Yeşil Şehir" İçin Londra'da

Güncelleme:

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay başkanlığındaki EXPO heyeti, 2014 AIPH Bahar Toplantısı ve Uluslararası Yeşil Şehirler Konferansı'na katılmak üzere Londra'ya gitti.

Toplantılar öncesi ilk gün Londra'da kentsel alanların yeşillendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar yerinde gezildiği, "Yeşil Duvar", "Yaşayan Duvar'ın Yeşil Kalbi" gibi isimlerle adlandırılan çalışmalarda kamu ve özel sektöre ait çeşitli binaların duvarlarının bitkilendirilmesi projelerinin incelendiği belirtildi. Heyetin daha sonra konut proje alanlarında ve 2012 Olimpiyatları nedeniyle yapılan Olimpiyat Köyü ve çevresinin "Kraliçe Elizabeth Olimpik Parkı" adıyla yeniden düzenlenmesi çalışmalarını incelediği kaydedildi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, incelemelerin kentsel düzenlemeler ve EXPO alanında yapılacak alan düzenlemeleri hakkında çok yapıcı bilgilenme içeriği taşıdığı için yararlı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz'ü de ziyaret ettiklerini belirten Selami Gülay, Büyükelçi Çeviköz'ü EXPO 2016 Antalya hakkında bilgilendirerek İngiltere'nin EXPO 2016 Antalya'ya resmi ve kurumsal katılımı konusunda çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Ziyarette Büyükelçi Çeviköz'e EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği Şakayık sunuldu.

EXPO 2016 Heyeti AIPH'nin Bahar Toplantısına katılarak ilerleme raporu sunacak, Kraliyet Botanik Bahçeleri'nde incelemelerde bulunacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Gülay Antalya Londra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title