Haberler

Expo 2016 Antalya'ya Doğru

EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından down sendromlu çocuklara yönelik düzenlenen etkinliğe dizi oyuncusu Nihat Altınkaya da destek verdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından down sendromlu çocuklara yönelik düzenlenen etkinliğe dizi oyuncusu Nihat Altınkaya da destek verdi.

Ajansın, Down Sendromu Derneği'nin desteğiyle "Geleceği Renklendiriyoruz Projesi" kapsamında bir otelde organize ettiği programa, dizi oyuncusu Nihat Altınkaya da katıldı. Yaprak Dökümü, Doktorlar ve Karadayı dizilerinde rol alan Nihat Altınkaya, down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenerek, onlarla mandala boyadı.

Biri 4, diğeri 2,5 yaşında iki kız babası olan Altınkaya, kızlarıyla da her gün boyama yaptığını, çocuklarla geçirilen vaktin kendisi için önemli olduğunu belirtti. Down sendromu konusuna dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak gerektiğini vurgulayan Altınkaya, şunları kaydetti:

"Öncelikle bunu yapanlara çok teşekkür etmek gerekiyor. Bir farkındalık yaratmak lazım. Onlar hepimizin çocuğu. Onların özel çocuklar olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Down sendromunun ne olduğunu bilmeleri ve öğrenmeleri gerekiyor halkımızın. Her şeye duyarlı olduğumuz gibi özel çocuklara da duyarlı olmamız gerekiyor. Çok güzel vakit geçirdim, çocuk oyun parkındaymışım gibi. Keşke kızlarımı da getirseymişim. Onlar da burada çok keyifli vakit geçirirlerdi."

Özel çocuklarla ilk kez bir etkinlikte beraber olduğunu ifade eden Altınkaya, bir baba olarak bu etkinliğe destek vermekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Etkinlikte Altınkaya'ya EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Altınkaya Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title