Haberler

Expo 2016 Antalya'ya "Biyoçeşitlilik Tema Parkuru"

EXPO 2016 Antalya alanında yer alacak 150 metre uzunluğundaki "Biyoçeşitlilik Tema Parkuru"nun yapımına başlandı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çocuk Adası'nın kuzeydoğusunda tek katlı olarak planlanan, 3 bin metrekare kapalı alana sahip, 150 metre uzunluğundaki Biyoçeşitlilik Tema Parkuru bir sunum parkuru olacak.

Yukarıdan bakıldığında solucanı andıran kıvrımlı bir yapıya sahip olacak parkur, kuzeyde Avrupa- Sibirya flora, ortada İran-Turan flora bölgeleri ve güneybatıda kurak ve yarı kurak çöl alanlarının da dahil olduğu büyük Akdeniz Bölgesi olmak üzere Anadolu'da bulunan üç biyocoğrafik bölgeye ayrılarak planlandı.

Parkurda, uygun iklim koşulları oluşturularak Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi gibi Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden bitkiler sergilenecek. Biyoçeşitlilik Tema Parkuru'nda ayrıca Türkiye'de ve dünyada bulunan endemik bitki türlerinden de örnekler yer alması planlanıyor.

Kısmen açık olacak bu kıvrımlı tünel, 80 metre boyunca yarı açık yolda sıcak iklimde, 50 metre boyunca yarı açık yolda ılıman iklimde ve 50 metrelik kapalı alanda soğuk iklimde aralıksız yürüyüş yapılabilmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı.

Aralık ayında tamamlanması planlanan Biyoçeşitlilik Tema Parkuru, yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak.

Kaynak: AA / Yerel

Tema Vakfı Sibirya Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title