Haberler

Expo 2016 Antalya Konseyi

EXPO 2016 Antalya Konseyi'nin ilk toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi.112 Acil Servis binasında yapılan toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, EXPO 2016 Antalya Sekreteri Selami Külay,...

EXPO 2016 Antalya Konseyi'nin ilk toplantısı, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi.

112 Acil Servis binasında yapılan toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, EXPO 2016 Antalya Sekreteri Selami Külay, ilçe belediye başkanları, bakanlık temsilcileri ve kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, konseyin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, EXPO Kanununun çıktığını, kanun öncesi ciddi emekler verildiğini, bunun sonucunda belirli bir noktaya geldiklerini anlattı.

EXPO'nun Türkiye'ye gelmesi için çok gayret sarf ettiklerini dile getiren Altıparmak, "Bu gayretler olmasaydı, EXPO Türkiye'ye gelmezdi. Türkiye'ye EXPO'nun gelmesi yetmiyor. Hükümetin ve Başbakanın sahip çıkması gerekiyor. Bu çerçevede de Başbakan, hükümet ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na çok teşekkür ediyorum, bizleri yalnız bırakmadılar. Her noktada sahip çıktılar" dedi.

EXPO Kanununun çıkmasının çok önemli bir aşamayı oluşturduğunu vurgulayan Altıparmak, kanun sonrası herkese önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Konseyin 54 kurum temsilcisi ile senede 4 defa toplanacağını bildiren Altıparmak, toplantı yeter sayısının 27, karar sayısının ise 21 olduğunu . Antalya Valisi olarak toplantılara sürekli katılacağını dile getiren Altıparmak, toplantıya iki defa üst üste ya da yılda 4 defa mazeretsiz katılmayanların üyeliklerinin düşeceğini vurguladı.

Altıparmak, "Konsey, organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla tavsiye kararları alacağız. Hazırlık çalışmaları kapsamında yıllık programlar hazırlanacak. Bütçe, yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetleri ve gerekli görülen diğer konularda görüş ve tavsiyelerini bildirilecek" diye konuştu.

Konseyde herkesin gayret göstermesinin çok önemli olduğunu ifade eden Altıparmak, şöyle konuştu:

"Konseyde çok hızlı bir şekilde az söz ile çok iş üretmemiz lazım. Sizler de biliyorsunuz. Bu konsey bu manada Türkiye'nin ilk EXPO konseyi. Buradaki çalışmalar aynı zamanda Türkiye için önemli örnekler teşkil edecek bu yüzden buradaki çalışmaların sizlerin gayretleri ile olacağını düşünüyorum. Sizlerin gayretleri çok önem arz ediyor. Toplantı sonunda alt komisyonlar oluşturulacak. Alt komisyonlar yönetim ve sekretarya yön verecek. Bu komisyonlar sizin görüşleriniz doğrultusunda oluşacak. Sayısız çalışamayacak komisyonlar yerine, daha dinamik, çalışacak komisyonlar oluşturulacak."

Toplantı sonunda konseyle ilgili alt komisyonlar oluşturuldu.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Altıparmak Nazım Balcıoğlu Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title