Haberler

Expo 2016 Antalya Konsey Toplantısı Yapıldı

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın 12. Olağan Konsey Toplantısı Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanvekili Muammer Türker başkanlığında yapıldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 12. Olağan Konsey Toplantısı Antalya Valisi ve EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanvekili Muammer Türker başkanlığında yapıldı. Konseyde EXPO 2016 sergi alanındaki inşaat çalışmaları, ülke katılımları ve tanıtım faaliyetleri konusunda konsey üyelerine bilgi verildi.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Konsey toplantısı IC Airport Oteli, toplantı salonunda yapıldı. Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığındaki EXPO 2016 Antalya 12. Olağan Konsey Toplantısı şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konseyin açılış konuşmasını yapan Vali Türker, EXPO 2016 Antalya'nın açılışına 7,5 aylık bir süre kaldığını hatırlatarak, faaliyetlerin daha yoğun olacağı bir döneme girildiğine dikkat çekti. Vali Türker konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Uluslararası alanda çeşitli ülkelerden katılım teyitleri geldi. Bugün geldiğimiz noktada 34 ülke, katılımı teyit etti, 7 uluslararası kuruluşun katılması bekleniyor. EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanlığının da yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız değişti. Yeni Bakan Kutbettin Arzu, önümüzdeki günlerde EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu münasebetiyle Antalya'ya gelecek."

Vali Türker, alandaki çalışmaların hızla sürdüğünü, EXPO Kulesi'nin şubat ayında tamamlanacağını söyledi. EXPO 2016 Antalya gönüllüleri tarafından hazırlanan ünlüler ormanı klibi konsey üyelerinin beğenisine sunuldu. Vali Türker, özellikle yeni jenerasyon tarafından beğeniyle izlenen ve takip edilen şarkıcı ve grupların hem ağaç dikmesi hem de EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımına katkı koymasının son derece önemli olduğunu belirtti.

SUİÇMEZ, "25 BİN AĞAÇ RAKAMINI AŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ise alandaki bitkilendirme çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi verdi. Alanda 25 bin ağaç rakamının üzerine çıkılmasının hedeflendiğini söyleyen Suiçmez, bitkilendirmenin yüzde 65-70'lere yakın ilerleme sağladığını, transplantasyonun devam ettiğini, bin 300 ağacın bu şekilde alana nakledildiği söyledi. Suiçmez, konsey üyelerine şu bilgileri verdi;

" Türkiye'nin tüm illerinden Türkiye Ormanı projemiz var. Ünlüler Ormanı projemiz ise devam ediyor. Yine bitkilendirme ile ilgili olarak büyüklük açısından dünyanın ve Türkiye'nin en büyüğü olacak dev bitki heykeller bahçemiz olacak. Sürdürülebilirlik labirenti, kaktüs bahçesi, sucul bitkiler de yine alanda yer alacak. Çimlendirme çalışmaları başladı. Çimlendirme ile birlikte alanda bitki dokusunun daha iyi bir görünüme kavuşacağını düşünüyoruz."

Toplantı EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan'ın proje ve yapım işleri, ülke katılımlarına yönelik çalışmalar, tanıtım çalışmaları, peyzaj ve bahçe işleri ile ilgili çalışmaları içeren sunumuyla devam etti.

KANADA'DAN GÜZEL HABER ALIRIZ

Konsey toplantısı, Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu'nun, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın diğer paydaşlarla birlikte Kaleiçi'nde hayata geçirilen "Çiçek açan şehirler" sunumuyla sona erdi.

"Kendi adıma umut ettiğimden daha güzel bir çalışma gerçekleşti" diyen Bağdatlıoğlu, "Çiçek Açan Şehirler" projesinin sonuçları önümüzdeki günlerde Kanada'da ödül töreni ile açıklanacak. İnşallah Kanada'dan güzel bir haber alırız. Yarıştığımız şehirler önemli yerler. İnşallah onların arasından sıyrılıp Antalya'yı biraz daha parlatırız" şeklinde sunumunu tamamladı.

EXPO 2016 Antalya Konsey üyeleri toplantının ardından Aksu İlçesi'ne geçerek bin 121 dönümlük sergi alanını gezdi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez hem araç içerisinde hem de EXPO Tepesi'nde Konsey üyelerine çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi sundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Bağdatlıoğlu Muammer Türker Türkiye Kanada Yerel Haberler

title