Haberler

Expo 2016 Antalya'da Şili Rüzgarı Esti

Şili Halk Balesi Topluluğu Bafochi, EXPO 2016 Antalya'da yaptığı gösteriyle büyüledi. Hareketli dansları ve şarkılarıyla izleyenleri Latin Amerika'ya götüren topluluk büyük beğeni topladı. Neşet Ertaş'ın "Yanıyorum" türküsünü Türkçe seslendiren orkestra da büyük alkış aldı.

21 Mayıs 1987'de kurulan Bağımsız Sanat Topluluğu olan Şili Halk Balesi Bafochi, EXPO 2016 Antalya'da sahne aldı. Kareografisini Pedro Gajardo Escobar'ın yaptığı topluluk, kurulduğu tarihten bu yana Afrika, Asya, Amerika, Avrupa ve Okyanusya'da 40 ülkenin 950 şehrinde 5500'ün üzerinde gösteri yaptı ve toplamda 105 adet uluslararası ödül aldı.

8 kişilik bir orkestranın eşlik ettiği Bafochi topluluğu, Şili halkının milli değerlerini oluşturan farklı kültürlerden örnekler sergiledi. Bafochi'nin EXPO 2016'da sergilediği gösteride yerel kıyafetler eşliğinde sunulan danslar büyük beğeni topladı. Canlı müzik eşliğinde baleden, modern dansa uzanan bir yelpazede Şili danslarından çeşitlemeler sunan Bafochi topluluğu, inanılmaz performansları ve renkli kostümleriyle izleyenleri adeta büyüledi. Gösteriyi EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve çok sayıda ziyaretçi büyük bir ilgiyle izledi.

Orkestra'dan "yanıyorum" sürprizi

Orkestra ise izleyenlere bir sürpriz yaparak Türkçe bir türkü seslendirdi. 2012'de yaşamını yitiren "Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş'ın "Yanıyorum" türküsünü Türkçe seslendiren orkestra büyük beğeni topladı. İzleyenler orkestrayı dakikalarca alkışladı.

Küçük amfi tiyatroyu dolduranlar için dans şölenine dönüşen Bafochi'nin yaklaşık 1 saat süren gösterisi hareketli dansları ve şarkılarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Şili Halk Balesi Bafochi Topluluğu 3 Ağustos Çarşamba günü saat 19.30'da EXPO 2016 Antalya küçük amfi tiyatroda bir kez daha sahne alacak. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Neşet Ertaş Antalya Şili Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title