Haberler

Ex-po Deneyim Havuzu Projesi

Samsun’un Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği (AB) Eğitim Programları KA 101 Okul Eğitimi Projeleri kapsamında İspanya’nın Madrid şehrinde bir dizi etkinlikte bulundu.

Samsun'un Bafra Atatürk Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği (AB) Eğitim Programları KA 101 Okul Eğitimi Projeleri kapsamında İspanya'nın Madrid şehrinde bir dizi etkinlikte bulundu.

Madrid'de gerçekleşen Ex-Po (Experience- Pool/Deneyim Havuzu) projesine Türkiye ile beraber, İrlanda, Finlandiya ve Güney Kıbrıs katıldı. Olcay Parlak ve Umut Şahinbaş'ın proje sorumluluğunu yaptığı etkinliğe Bafra Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Salim Hepsert, Aydın Can, Gökhan keskin ve Umut Şahinbaş katıldı.

Bireysel farklılıkların ortadan kaldırılması ve teknoloji destekli eğitimin yaygın hale getirilmesi amacı ile hazırlanan projenin ilk ayağında etkinliklere katılan öğretmenler, "Play to Learn" adlı oyun ve drama tekniklerinin anlatıldığı ve uygulandığı eğitimi aldılar.

Projenin 2. ayağının 7 Mayıs-14 Mayıs tarihleri Finlandiya'da olacağını belirten Proje sorumlusu Olcay Parlak, "Bu çalışmaların neticesinde bu kurslardan sonra uygulamaya koyduğumuz ve olumlu sonuçlar aldığımız başarılı etkinlikleri bir deneyim havuzu oluşturup öncelikle online olarak arşivlemeyi ve daha sonra da MEB EBA'da (Elektronik Bilişim Ağı) birikimi diğer öğretmenlerle paylaşarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Böylece bu proje yardımıyla hem kendi sorunlarımızı çözüme bir adım daha yaklaştırmayı hem de olumlu etkilerini tüm meslektaşlarımızın kullanımına sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Madrid'den dönen proje ekibi, aldıkları eğitimi okul öğretmenlerine uygulamalı bir şekilde anlattılar ve proje hakkında bilgi verdiler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Madrid Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title