Haberler

Evsizler, Kara Kışı Spor Salonunda Geçiriyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan 600 evsiz vatandaşı, Zeytinburnu Spor Salonu'nda misafir ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan ve aralarında ilginç yaşam hikayeleri bulunan yaklaşık 600 evsiz vatandaşı, Zeytinburnu Spor Salonu'nda misafir ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklardan toplanan evsizler, soğuk havadan korunmaları için spor salonunda ağırlanıyor. Salon, günde yaklaşık 600 kişiye ev sahipliği yapıyor.

Kadın ve erkek olarak ayrı bölümlerde misafir edilen vatandaşların banyo ihtiyaçları karşılanarak, saç sakal tıraşları yapılıyor. İç çamaşırları, elbise, kaban ve ayakkabı verilerek kıyafetleri değiştiriliyor. Üç öğün yemek ihtiyaçları karşılanırken, ara saatlerde çay ikramı yapılıyor. Evsizler televizyon izleyerek de zaman geçiriyor. Evsizler için 24 saat hizmet veren bir doktor da bulunuyor.

Elverişli zamanlarda sokak, park, metruk bina, cami avlusu gibi yerlerde yaşam mücadelesi veren evsizlerden bazıları, ilginç hayat hikayeleriyle dikkati çekiyor.

Salonun "televizyon yıldızı" olarak tanıtılan Mehmet Ünyeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl tiyatro yaptığını, sayısız film ve dizide rol aldığını söyledi.

Son zamanlarda da kamera karşısına geçtiğini belirten Ünyeli, " Tarık Akan, 'Ömercik' olarak tanınan Ömer Dönmez, Metin Akpınar gibi isimlerle aynı filmlerde oynadım. Ayrıca Kurtlar Vadisi, Beşinci Boyut, Sırlar Dünyası gibi dizilerde rol aldım. Son yıllarda iki kez kalp krizi geçirdim. Sağlığımı kaybetmiş durumdayım. Yürüyemiyorum. Yine teklifler var ama yapabilecek gücüm yok. Ayaklarım şişik durumda. Bir minibüsüm var. Normalde aracımda kalıyorum. Belediyeye tanıdıklarım haber vermiş. Sonra buraya getirdiler beni" şeklinde konuştu.

Oğlunun üniversitede okuduğunu anlatan Ünyeli, "Orhan Gencebay, Tarık Akan gibi isimlerle zaman zaman görüşüyoruz. Burası biraz sıkıntılı. Darülaceze'de kalmak istiyorum. Orası olursa rahat ederim. Günde üç gazete okurum" dedi.

Kayıp ağabeyini salonda arıyor

Bazı kayıp yakınları da salona gelerek, yakınlarını arıyor.

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) Başkanı Zafer Özbilici, otistik engelli ağabeyinin 22 yıl önce kaybolduğunu anlattı.

Kimsesiz insanların böyle yerlerde toplanmasının kendileri için ayrı bir umut olduğunu dile getiren Özbilici, "Böyle toplanma yerlerinde yakınlarımızı arıyoruz. 22 yıldır ağabeyimi arıyorum. Fiziksel olarak çok değişmiştir eğer yaşıyorsa. Bu nedenle buradaki insanlara bazen defalarca bakıyorum. Bazen, 'acaba o mu?' diye bir kez daha bakıyorum. Umut tükenmiyor. Yıllar geçti aradan. Annem evde bekliyor belki buluruz diye. Annem umutla, 'Git oğlum bir bak. Belki oradadır' dedi. Bu umutla geldim. Umutla arıyorum" diye konuştu.

Süleyman Kolip ise 1999 depremine kadar Gölcük'te ticaret yaptığını aktararak, "Deri mont, kaban işi yapıyordum. Mal alıp satıyordum. Durumum çok iyiydi. Sonra deprem oldu. 2 dairem yıkıldı. 38 milyarlık malım gitti. 5 torunum, 3 gelinim, 2 oğlum öldü. Şu anda sadece bir oğlum var. O da evli. Depremden sonra huzurevinde kaldım. Sonra orayı engellilere ayırdılar. Ayrıldık. Bir arkadaşımın yanında kalıyordum. Hanımı ölünce sokakta kaldık. Şimdi burada kalıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu Tarık Akan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title