Haberler

Adana'da Evsiz Kalan Aileye Yardım Eli

Güncelleme:

Adana'da kaymakamlık, 3 çocuğuyla sokakta kalan aileye sahip çıktı. Kira ödeyemediği için sokakta kalan 3 çocuklu aile, kaymakamlığın desteğiyle başka eve yerleştirildi.

Yaklaşık 12 yıl önce evlenen ve Berna adında kızı dünyaya gelen Meryem Tunç (33), kocasıyla anlaşamadığı için evliliğini 6 yıl sonra noktalayıp, eşinden boşandı. Boşandıktan sonra, fırında çalışan Cengiz Can ile dini nikahla yaşamaya başlayan Tunç'un, Cesur ve Barış (4) isimli ikiz çocukları oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan ve merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde oturdukları evin aylık 200 lira kirasını ödeyemeyen aile, sokakta kaldı.

Ailenin bu durumundan haberdar olan Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerine talimat verdi. Görevliler, 3 çocuklu aileyi bir süre misafirhanede tuttuktan sonra yıllık kirası ödenen eve yerleştirdi.

Anne Meryem Tunç, AA muhabirine, evi boşaltmalarının ardından bir hafta sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Devletin kendilerine el uzatmasına sevindiklerini anlatan Tunç, "Devletimizden Allah razı olsun, bize sahip çıktı ve yeni bir eve kavuştuk. Zor günler yaşadık. Allah kimsenin başına vermesin. Benzer sıkıntıyı yaşayanlara Allah yardım etsin. Yardım edilmeseydi sonumuz ne olurdu, bilmiyorum" dedi.

Eşinin iş bulamadığını belirten Tunç, yeni yuvalarında eksik bazı eşyaların tamamlanması için hayırseverlerden destek beklediğini kaydetti.

Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sosyal yardım ve incelme görevlisi Diyane Yaşar da aileye sahip çıktıklarını belirterek, "Aileye 500 lira para yardımında bulunduk. Çocukları için de para yardımımız sürecek. 11 yaşındaki Berna'nın eğitimine devam etmesi için de gereken destek verilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title